Home » Mobiltelefon » Sony Xperia 5 III [TEST]: Stærk teknologi i lækker letvægtsmobil
Sony Xperia 5 III [TEST]: Stærk teknologi i lækker letvægtsmobil

Sony Xperia 5 III [TEST]: Stærk teknologi i lækker letvægtsmobil

Share

Xperia 5 III er kompakt og nem at håndtere, men rummer mange af de stærke medieegenskaber fra flagskibet Xperia 1 III

Sony har tradition for at lade sin årlige flagskibsmobil ledsage af en mere kompakt model, der byder på stort set samme features, men i et mere kompakt design og til en mere overkommelig pris. Det er typisk her man finder den bedste balance mellem design, pris og specs for den almindelige bruger, der ønsker en god allround-mobil.

Læs vores test af flagskibet Xperia 1 III her:

Sony Xperia 1 III [TEST]: På flere måder den vildeste mobil lige nu

Årets kompaktmodel er Xperia 5 III, og modsat tidligere års modeller, er den ikke bare mindre end topmodellen, men også anderledes i sit design. Med sine afrundede kanter og skinnende ydre, er den svær at skelne fra mange af markedets øvrige smartphones. Det er egentlig lidt synd, da Sony over de seneste mange år har opdyrket en unik designprofil, der gør mobilerne genkendelige.

Det er dog svært for alvor at se sig sur på det nye design, for det en dejlig let mobil og de afrundede kanter gør mobilen behagelig at holde på. Samtidig gør det aflange 21:9 skærmformat, at den er nem at betjene med én hånd. Den er desuden vand- og støvtæt med IP68-certificering, dog er det ikke den allernyeste type Gorilla Glass, der er anvendt på front og bagside (Gorilla Glass 6), som det er tilfældet på Xperia 1 III.

Se også:  OnePlus Nord 2 x Pac-Man Edition [TEST]: God mobil med ekstra guf til retro-gameren

Det største minus er, i vores øjne, den spejlblanke bagside, som er lige lovlig glat og suger fedtfingre til sig.

Brugervenlig og med flot skærm

Fingeraftrykslæseren er indbygget i powerknappen – en løsning vi er store tilhængere af. Så gør det ikke så meget at Sony, af en eller anden grund, ikke tillader ansigtsgenkendelse. Den fysiske kameraknap, placeret øverst til højre, dér hvor du har pegefingeren, når du vender mobilen horisontalt, er også en rigtig glimrende feature.

Med sine 6,1″ er skærmen mindre end de fleste nye topmobiler med Android, men den er ret tilpas til hverdagsbrug og Sony har gjort hvad der er muligt for at maksimere tastaturstørrelsen, så den er relativt nem at skrive på, trods det begrænsede skærmareal.

Skærmen er ikke i 4K som Xperia 1 III, “kun” FHD+ (1080 x 2520 pixels). Det er dog en rigtig flot og lysstærk skærm, med glimrende farvekalibrering i Forfattertilstand og mulighed for 120 Hz opdatering, så du får et helt smidigt billede, såvel i spil som når du bladrer igennem dine feeds på sociale medier m.m.

Se også:  Sony klar med spritnyt full-frame-kamera: Her er Alpha 7 IV
Kræfter til det hele

Der er anvendt samme Snapdragon 888 5G-processor som i Xperia 1 III samt mange af tidens andre nye topmobiler. Den giver så rigelig kræfter til spil, videoredigering og stort set alle andre opgaver. Dog er der mindre ram end i storebroderen. 8 GB kommer man dog ikke desto mindre ret langt med.

Batteriet har en kapacitet på 4500 mAh og giver rigelig strøm til en dag og typisk også mere. Opladning kan ske med op til 30W, hvilket sikrer fin hastighed. En fuld opladning tager en times tid. Trådløs opladning er der ikke, men det er et fint sted at spare, for der er stadig mange som ikke anvender dette, og som derfor ikke vil tænke over at det mangler.

Et stereoanlæg i lommen

Lyden er der også gjort en del ud af. Der er ikke helt så stor lyd i højttalerne som i Xperia 1 III, men det er alligevel ret imponerende, hvor meget der kan klemmes ud af de små stereohøjttalere. De leverer et bredt og veldefineret lydbilledet.

TAGS
smartphone
Sony
Xperia

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S