Home » Mobiltelefon » Sony Xperia 1 [TEST]: En biograf i lommen
Sony Xperia 1 [TEST]: En biograf i lommen

Sony Xperia 1 [TEST]: En biograf i lommen

Share

Sony sætter alt ind på at levere en ægte Hollywood-oplevelse med Xperia 1, der både i skærm og kamera låner fra producentens professionelle filmafdeling

Sony har skudt lidt med spredehagl i de seneste topmobiler, omend den forrige var ganske glimrende. Med den nyeste i rækken er der imidlertid et helt klart fokus. Xperia 1 er en rendyrket filmmobil.

Mobil i biografformat

At det er den vej, Sony har satset, ses allerede i designet, der er mere aflangt end standardformatet. Formen er ikke tilfældig. Med en 21:9-skærm matcher den det traditionelle biografformat.

Ser du film på eksempelvis Netflix, får du således det hele med i skærmens fulde 6,7” tommer.

Skærmen har ikke notch som stort set alle aktuelle konkurrenter, så du må leve med lidt ramme i top og bund. Trods det, er det en ganske elegant smartphone. Den er slank, let og nem at håndtere. Det aflange format gør det faktisk mindre besværligt at komme rundt på skærmen med tommelfingeren, end det er på de fleste storskærmsmobiler.

Se også:  Sony Linkbuds [TEST]: Åbne earbuds brillerer i særlige situationer

Med Side Sense har Sony forsøgt at gøre det endnu nemmere. Ved at glide eller tappe i siderne af skærmen kan du få adgang til apps, multitasking m.m.

I siden er der fingeraftrykslæser. En ideel placering, da den sidder lige, hvor du typisk har din tommelfinger. Ansigtsgenkendelse er der desværre ikke.

Flot filmoplevelse

Sony er gået hele vejen med skærmen. Ikke nok med 21:9-formatet, det fine OLED-display byder også på 4K-opløsning, HDR og farvekalibrering efter Holly-wood-standarder. Vi har således ikke meget at udsætte på billedet. Vælger du Skaber-tilstand (som i vores testeksemplar hed det

Forfattertilstand, men det bliver nok rettet) får du et behageligt mættet billede med stærke farver og flot kontrast. Meget lig hvad man kan forvente af filmtilstanden på et godt tv.

Sony har suppleret med Dolby Atmos fra et sæt stereohøjttalere, der leverer et bredt, afbalanceret lydbillede, som man fint kan holde ud at høre på, hvis ikke man har et sæt høretelefoner ved hånden (hvilket iøvrigt ikke følger med mobilen).

Se også:  Nyt alvorligt sikkerhedshul kan lamme din mobiltelefon – og du kan ikke fjerne truslen

Især til film og spil er oplevelsen fin, og her får man også glæde af ”Dynamisk vibrering”, som får mobilen til at vibrere synkront med lyden. En funktion, vi var lidt skeptiske ved, da den blev introduceret med forgængeren, men vi er ved at tø op. Vibrationerne kan faktisk gøre oplevelsen i film og spil lidt mere engagerende.

Skyd video som en prof

Mens konkurrenterne har oprustet til to, tre og endda fire kameraer, har Sony hårdnakket holdt fast i ét kamera på bagsiden af deres mobiler. Det får midlertid en ende med Xperia 1. Der er tre kameraer på bagsiden. Således følger den fint med de nærmeste konkurrenter.

Du får de gængse muligheder for zoom, vidvinkel, bokeh samt panorama og diverse effekter. Der mangler ikke noget, og på billedkvaliteten lader kameraet heller ikke meget tilbage at ønske. Farvegengivelsen er til den matte side, men ren og nauturlig. I hvert fald i dagslys. I mørkere omgivelser begynder man at se en smule misfarvning.

  • Features
  • Skærm
  • Ydelse
  • Kamera
  • Batteri
  • Design
  • Pris

Dommen

»Sony går sine egne veje og lykkes rigtig godt med det. Biografkonceptet er gennemført og udmønter sig ikke bare i flotte filmoplevelser og fede fotofunktioner, men også i et rigtig lækkert og behageligt design. Xperia 1 fortjener en stor anbefaling.«

Pris: 7299 kr.
Skærm: 6,5”, 4K, 21:9, HDR, CineAlta
Processor: Snapdragon 855
Ram: 6 GB
Drev: 128 GB + microSD op til 512 GB
Kamera: 3 x 12 MP (alm, vidvinkel, zoom x 2), 4K, Cinema Pro, 8 MP front
Batteri: 3330 mAh, lynopladning
Design: 167 × 72 × 8,2 mm, 178 gram

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
smartphone
Sony
Xperia

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S