Home » Mobiltelefon » Sony Xperia 1 II [TEST]: Forrygende film- og musikmobil
Sony Xperia 1 II [TEST]: Forrygende film- og musikmobil

Sony Xperia 1 II [TEST]: Forrygende film- og musikmobil

Share

Den helt rigtige mobil, for den seriøse film- foto- og lydnørd. Den har unikke funktioner, men vil være for nørdet for nogle

Sony sidder på noget af den stærkeste teknologi inden for kameraer, lyd og skærme. Af en eller anden årsag er det dog sjældent lykkedes at få det overført i fuldt tilfredsstillende form til deres smartphones.

I hvert fald ikke indtil Xperia 1 fra sidste år. Her havde man endelig fornemmelsen af, at Sony tog opgaven seriøst og udnyttede det skatkammer af teknologi, der ligger for deres fødder. Den tilgang har man heldigvis taget et godt stykke videre med Xperia 1 II.

Knivskarp biografskærm

Mobilen er mere aflang end de fleste. Det er fordi, man har forsynet den med en skærm i 21:9-format. Størrelsesforholdet er det samme som et biograflærred, og derfor er skærmen optimal til film, hvor hele arealet vil kunne udnyttes. Opløsningen er tilmed 4K, så du får hvert et pixelkorn med, hvis du streamer indhold i så høj kvalitet.

Se også:  Ny bæredygtig Fairphone-mobil byder på 5G, modulært design og mange års opdateringer

Til gengæld er opdateringsfrekvensen ikke så høj som hos de andre. For at kompensere har man anvendt motion blur, og det giver faktisk et flot flydende billede. Farverne står mere spinkelt end hos Samsung, til gengæld er kontrasten forrygende, når du anvender “Forfatter-tilstand”.

Skyd som en prof

Med Alpha-serien står Sony bag nogle af de bedste spejlløse kameraer, der kan opdrives. Teknologi fra disse er overført til Xperia 1 II, som byder på en kameramenu, hvor man kan dykke ned i nogle af de samme muligheder. Vælg Manuel, og få fuld kontrol over ISO, hvidbalance, eksponering m.m.

Der findes en tilsvarende app til video, som på lignende vis giver “professionelle” muligheder, lånt fra Sonys hæderkronede Venice-kamera, der bruges i store Hollywood-produktioner. Her kan du lave lækre, flydende overgange i fokus, tilsætte flotte filmfiltre og meget andet.

Se også:  Sony Bravia XR A80J [TEST]: Flot OLED-kvalitet til fornuftig pris

Er man ikke til den slags, men ønsker blot at skyde nemme billeder, er der en klassisk foto-app, som minder om Samsungs.

Xperia 1 II har tre objektiver (plus et iTOF dybdekamera). Et standard 24 mm, et 16 mm vidvinkel og et 70 mm, der giver 3 x optisk zoom. En fornuftig opsætning, som dækker mange brugsscenarier.

TAGS
smartphone
Sony
Xperia

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S