Home » Hovedtelefoner og højttalere » Sony WF-1000XM4 [TEST]: Små, smarte og super velspillende
Sony WF-1000XM4 [TEST]: Små, smarte og super velspillende

Sony WF-1000XM4 [TEST]: Små, smarte og super velspillende

Share

Sonys nyeste high end earbuds er blandt markedets smarteste og udgør en gedigen opgradering, ikke mindst på grund af at nyt, mere kompakt design

Sonys WF-1000XM-serie har altid været helt fremme i skoene, når det gælder smarte funktioner. Designet har dog været lidt kluntet. Både æsken og ørestykkerne har været lige lovlig store og ergonomien lidt udfordret.

Små og fikse

Det har man i den grad rettet op på med WF-1000XM4, de allernyeste i serien. De er ligeså små og lette som mange af de mest veldesignede konkurrenter, og æsken er af en størrelse, der nemt kan ligge i en bukselomme.

I stedet for de typiske gummidutter har man anvendt et særligt skum-materiale i ørepropperne. Det gør at de former sig bedre til ørene og lukker tættere, nogle brugere vil dog nok synes at de lukker for tæt. Det giver imidlertid en effektiv passiv støjreduktion og sikrer gode vilkår for lyden.

Wind Noise Reduction bidrager desuden til at dæmpe støj fra blæst, hvilket kan være nyttigt, hvis du eksempelvis bruger WF-1000XM4 når du cykler. Med en IPX4-certificering overlever de også hvis du har dem med ude i regnen eller på en svedig løbetur. De er dog ikke ligefrem skabt til ekstremsport.

Se også:  Samsung lancerer kompakte earbuds med stærk støjreduktion
Intelligent lydstyring

Ydersiden af ørestykkerne er touchfølsomme, så du kan styre musik, stemmeassistenter og andre funktioner ved at stryge fingrene over dem. Alexa og Google Assistant understøttes og det samme gør Google Fast Pair, så du ikke skal gøre andet end at åbne æsken, så ser mobilen dem og spørger om de skal parres.

Som tidligere modeller er der således gjort rigtig meget for at skabe en smart oplevelse. Mere end i de fleste andre earbuds. WF-1000XM4 er eksempelvis de eneste vi har stødt på med Speak-to-Chat funktion, som pauser musikken og åbner op for omgivelsernes lyde, når du taler.

Derved kan du uden videre føre en samtale, selvom du har ørepropperne i og var i gang med at lytte til musik med noise cancelling aktiveret. Ret smart, dog reagerer funktionen også på småhost og lignende. Det kan give utilsigtede afbrydelser. Vi foretrak derfor at slå funktionen fra og i stedet drage nytte af at WF-1000XM4 også kan finde ud af at pause musikken, når du tager den ene earbud ud. Cirka samme effekt opnår du også ved at sætte fingeren på den ene earbud – musikken pauses og der åbnes for lyden, så du kan give en kort besked.

Se også:  OnePlus Buds Pro [TEST]: Toptjekkede earbuds til stærk pris

Som tidligere generationer af Sonys earbuds er WF-1000XM4 ligeledes i stand til automatisk at skifte lydtilstand, afhængig af om du holder dig i ro, går ude på gaden eller er med en form for transport. Det fungerer ret godt.

Avanceret lydteknologi

På lydfunktioner er WF-1000XM4 også ret langt fremme. Foruden High-Resolution Audio Wireless og LDAC  tilbyder de 360 Reality Audio, en standard som Sony har været med til at udvikle og som understøttes af flere streamingtjenester, blandt andet Tidal, som vi testede med.

Du skal foretage en indledende kalibrering, som gør ud på at fotografere dine ører, hvorefter billederne analyseres af appen og dataen sendes videre til din streamingtjeneste. Så kan du lytte til musik i 360 Reality Audio (det skal være produceret i dette format).

TAGS
earbuds
Sony

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S