Home » Hovedtelefoner og højttalere » Sony SRS-XG500 [TEST]: Den siger boom, boom – men er lidt diskret
Sony SRS-XG500 [TEST]: Den siger boom, boom – men er lidt diskret

Sony SRS-XG500 [TEST]: Den siger boom, boom – men er lidt diskret

Share

Med sine 46 centimeter og spækket med højttalerenheder er denne bærbare Sony bygget til at forstyrre sommerlandet. Selvom den appellerer til energiske unge, så er den næsten neddæmpet i sit design

Købere af udendørshøjttalere, der kan levere højt volumen og tung bas, er ofte unge fyldt med energi. Så tit har denne type batteridrevne højttalere et skrigende design og masser af blinkende lamper.

Det kan man bestemt ikke sige om Sony SRS-XG500. Denne transportable udendørshøjttaler har et funktionelt design, som nogle vil synes, grænser til det kedelige. Her på testholdet kan vi dog rigtig godt lide den neddæmpede fremtoning.

Højttaleren er grå, men vigtigere er det, at den har en stor, sort hank i plast langs kabinettets overside, så du kan spankulere af sted med den 5,6 kilo tunge sag.

Se også:  Sony Linkbuds S [TEST]: Verdens letteste øretelefoner

Højttaleren er udformet smagfuldt og i materialer, der både føles gode og ser godt ud. Kun de store knapper på fronten antyder genren. De er til gengæld rare at have, når du skal til at spille musik.

Har du våde hænder, eller har du ikke lige din smartphone i nærheden, så er det ret praktisk at kunne betjene højttaleren direkte og uden omsvøb.

Smart bassystem

SRS-XG500’s aktive højttalere er fremadvendte; der er to mellemtone-enheder og to diskant-enheder. Inden i det runde kabinet – denne form er perfekt for et højttalerkabinet – er der også to passive basenheder.

Højttalere skal jo gerne kunne sige ”boom-boom”. De er monteret i begge ender af kabinettet. Lydbølgernes tryk inde i kabinettet sætter de passive enheder i svingninger og giver på den måde bassen mere tyngde.

Se også:  Her sparer du vildt mange penge lige nu

Det er et gammelt trick, som kan fungere godt, hvis ingeniørerne har regnet rigtigt på alle parametre. Men skulle der ikke være bas nok, har Sony-højttaleren også en Mega Bass-funktion, som løfter niveauer for de laveste lydfrekvenser.

Når du slår sidstnævnte til, bliver bassen selvsagt tungere. Men ikke på en ubehagelig facon, eller så det hele bliver mudret og uklart. Selvfølgelig står det samlede lydbillede smukkere uden Mega Bass slået til.

Men pointen er, at Sony-højttaleren spiller rimelig uforvrænget og ikke forsøger at spille højere, end den trods alt er i stand til.

TAGS
boombox
højtaler
Sony

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S