Home » Mobiltelefon » Sony klar med to toptunede mediemobiler: Her er Xperia 1 III og Xperia 5 III
Sony klar med to toptunede mediemobiler: Her er Xperia 1 III og Xperia 5 III

Sony klar med to toptunede mediemobiler: Her er Xperia 1 III og Xperia 5 III

Share

De to nye flagskibsmobiler, Xperia 1 III og Xperia 5 III, byder på guf til både fotografen, filmentusiasten, musikelskeren og gameren

Både Xperia 1 III og Xperia 5 III er udviklet i samarbejde med ingeniørerne bag Alpha-seriens kameraer, der er kendt for deres ultrapræcise autofokus. Begge modeller kommer med hurtig, nøjagtig og kontinuerlig AF på alle objektiver samt med Eye AF i realtid.

Xperia 5 III kommer med objektsporingsteknologi, der gør det muligt at skyde billeder af motiver i bevægelse med et enkelt tryk på skærmen.

Xperia 1 III byder på sporing i realtid, der gør det muligt at skyde udfordrende motiver i bevægelse med nøjagtigt fokus. Takket være de AI-baserede algoritmer samt 3D iToF-sensoren, der måler afstand, er det med sporing i realtid-funktionen muligt at registrere og fokusere på et motiv og fortsætte med at spore det, selvom motivet midlertidigt bevæger sig ud af syne .

Begge modeller tilbyder derudover kontinuerlig AF, der foretager AF/AE-beregninger 60 gange i sekundet. Det giver mulighed for at tage 20 billeder med serieoptagelse (20fps) med høj præcision, nøjagtigt fokus og optimeret eksponering . Denne ydeevne kan sammenlignes med den, der anvendes i professionelle sportskameraer såsom Alpha 9. Og for første gang er det muligt at lave optagelser i svagt lys med serieoptagelsestilstand, takket være Binz X-processoren, der sikrer større lysfølsomhed og billeder med mindre støj.

Variabelt teleobjektiv

Xperia 1 III og Xperia 5 III er de første smartphones, der kommer med et variabelt teleobjektiv parret med en Dual PD-sensor, der kan opnå en brændvidde på 105 mm – samtidig med, at de begge har hurtig autofokus, takket være Dual PDAF-sensoren. Når man skifter mellem 70 mm og 105 mm, justeres fokus øjeblikkeligt.

Telefonerne har i alt fire objektiver med brændvidder på henholdsvis 16 mm, 24 mm, 70 mm og 105 mm, så du kan tage skyde landskaber, portrætter, dyr og meget andet. Begge kommer med Zeiss-optikker, der er kalibreret specifikt til Xperia-smartphones, samt Zeiss T-belægning, der reducerer refleksioner og giver god kontrast.

Et væld af kreative muligheder

De nye Xperia-mobiler har AI-superopløsningszoom. Teknologien benytter Sonys AI-behandling til at gendanne billedets detaljer præcist.

Som resten af Xperia-familien kommer Xperia 1 III og Xperia 5 III med Photography Pro. Funktionen er udviklet af professionelle fotografer og indeholder derfor mange af de manuelle indstillinger, der også er tilgængelige i Alpha-seriens kameraer, herunder ISO, lukkehastighed, eksponeringsindikator, RAW-understøttelse samt en dedikeret udløserknap (med inkorporeret efterbehandling på Xperia 1 III).

Telefonerne kommer desuden med en ny ’standardtilstand’ i Photography Pro, som giver hurtig adgang til berøringsudløserknap, portrætretning, kunstnerisk bokeh-effekt, panorama og meget mere.

Xperia 1 III og Xperia 5 III kommer også med den nyeste Optical SteadyShot med FlawlessEye, der kombinerer billedsensorens øgede læsehastighed med den originale Sony-algoritme til optisk billedstabilisering. Resultatet skal være ekstremt jævne videooptagelser uden rystelser.

Med Cinematography Pro (Powered by CineAlta) får du endnu flere muligheder for at skabe engagerende indhold ved hjælp af dramatiske slowmotion-effekter med 4K HDR 120fps slowmotion-filmoptagelse , der kan optage og afspille op til 5x slowmotion, når den er indstillet til 24 fps.

Du kan også optage i 21:9-format med 24/25/30/60 fps for at styrke det filmiske udtryk. Med otte forskellige farveindstillinger kan du selv bestemme, hvilken stemning du ønsker i dine optagelser ved at benytte forskellige stilarter. Med Sonys intelligente vindfilterteknologi, der benytter en prisvindende lydadskillelsesteknologi, kan du også reducere vindstøjen fuldstændig i dine optagelser, hvilket giver en bedre lydoplevelse.

Både Xperia 1 III og Xperia 5 III kommer med en række nye UI-forbedringer, som er udviklet specielt til filmproducenter. Derfor kan brugerne nu nemt administrere deres arbejdsproces ved at kontrollere, hvor meget ledig hukommelse, der er tilbage, og hvor meget optagetid, der er tilgængelig. Man kan også nemt se, hvilke parametre, der er benyttet på bestemte klip, så man hurtigt kan anvende dem igen til andre projekter. Hvert klip indeholder parameterdetaljerne opløsning, fps, udseende, objektiv, stabilisator, WB, ISO, lukkevinkel/hastighed, fokus og lydniveau. Dertil kommer muligheden for at gennemse og organisere optagelser med afspilninger af klip, så brugerne nemt kan afspille et klip med et enkelt strøg på telefonens skærm.

Se også:  CES: Første billeder – sådan ser OnePlus 10 Pro ud
Stor skærm til filmelskeren

Xperia 1 III kommer med en 6,5” 4K HDR OLED-skærm i 21:9 CinemaWide-format med 120Hz refresh rate , mens Xperia 5 III kommer med en 6,1” HDR OLED-skærm i 21:9 CinemaWide-format med 120Hz refresh rate.

Brugere kan nyde deres yndlingsunderholdning, som skaberne havde tiltænkt den, med Creator mode.

”Powered by CineAlta” kommer med et kalibreret OLED-billede med nøjagtigt hvidpunkt, som afspejler farvegengivelsen fra de professionelle Sony-teknologier, der benyttes i Hollywood-produktioner. Både Xperia 1 III og Xperia 5 III har en visning svarende til 10-bit (8-bit med 2-bit udjævning), der kan vise et utal af farver uden blanding og som understøtter BT.2020-farvespektrum.

Ligesom deres forgængere kommer de med X1-processorer til mobilenheder, som driver den Bravia HDR-remasterteknologi der optimerer billedet. Streamingindhold se mere mere naturtro ud, med forbedrede kontraster, farver og klarhed.

Takket være Dolby Atmos får brugerne en fordybende, flerdimensionel oplevelse – uanset om det er med hovedtelefoner på, eller om det er fra telefonens indbyggede stereohøjttalere.

Spil for at vinde

240Hz Motion blur reduction betyder, at billedet opdateres hele 240 gange i sekundet, så man undgår sløring.

240Hz Touch scanning rate sikrer, at dine touch-input registreres øjeblikkeligt.

Der er mulighed for at justere hvidbalancen, hvilket er med til at reducere belastningen på øjnene ved længere mobile spilsessioner. Den nye L-y raiser (low gamma raiser) gør det også nemmere at se modstanderne i mørket. Brugerne kan nemlig justere billeddetaljer i mørke områder og fremhæve fjender uden at overeksponere skærmens lyse områder.

Gamere kan tilslutte headset med 3,5 mm jackstik og den nye equalizer giver brugerne mulighed for at kontrollere, øge og minimere lyde som fodtrin eller skud, så de i stedet kan fokusere på, om modstanderne nærmer sig og reagere forud på det . Til dem, der spiller i hold, giver den nye, optimerede V.C.-mikrofon mulighed for klar kommunikation ved at reducere baggrundsstøj, baseret på brugerens headset-type .

De begærlige gamere kan nu genopleve deres vinderøjeblikke i al sin glans med optagelser med høj billedhastighed på op til 120fps . Uanset hvad der spilles, optager og lagrer R.T. record (Rewind time record) automatisk en 30 sekunders video fra spillet. På den måde kan man nemt spole tilbage for at gense de vigtigste øjeblikke og dele dem med venner – eller konkurrenter.

Takket være den indbyggede HS Power Control (Heat Supression power control) oplades telefonens system direkte, frem for at oplade batteriet. På den måde reduceres den termiske belastning og overophedning undgås.

Oplev lyden, som kunstnerne havde tænkt den

Begge nye Xperia-modeller er udviklet i samarbejde med Sony Music Entertainment for at sikre en autentisk lytteoplevelse. Udover den unikke hardware-afkodning, kommer de nye modeller med en nyudviklet højttaler, der gør Xperia 1 III og Xperia 5 III til verdens første smartphones, der kan gengive 360 Reality Audio i højttalerne. Desuden får alle nye TIDAL-brugere tre måneders gratis TIDAL Hi-Fi, der inkluderer 360 Reality Audio-oplevelse, ved køb af en Xperia 1 III eller Xperia 5 III.

Hvis den valgte musikkilde er 2-kanals stereo, kommer den nye 360 Spatial Sound til gavn – den optimerer nemlig stereolyd til en fordybende lydoplevelse i realtid. Teknologien virker både med lokale lydfiler og streamingtjenester.

Musik i høj lydkvalitet kan både nydes gennem stereohøjttalerne eller med hovedtelefoner – både trådløst eller med 3,5mm-jackstik. Stereohøjttalerne er placeret foran på telefonen, hvilket gengiver lydfeltet effektivt. Takket være en eksklusiv opdatering leverer Xperia 1 III 40 % mere kraftfuld lyd end sin forgænger.

Se også:  Sony klar med spritnyt full-frame-kamera: Her er Alpha 7 IV

Dette sker med en ny højttalerstruktur, der er designet til både at forbedre lydtrykket og eliminere vibrationer. Lydstyrken gennem lydudgangen (via 3,5mm-jackstik) er ligeledes blevet forbedret med ca. 40 %, mens lydkvaliteten er forbedret med mindre forvrængning ved det maksimale output-niveau.

Udover understøttelsen af lyd i høj opløsning kommer både Xperia 1 III og Xperia 5 III med DSEE Ultimate , der forbedrer kvaliteten af digital musik ved hjælp af Sonys AI-teknologi. Dette gælder også ved brug af streamingtjenester. Den forbedrer automatisk lydfrekvensen og det dynamiske område i realtid, hvilket løfter hvert nummer tættere på lyd i høj opløsning, nu også for lineære PCM- og tabsfri codec-filer.

Fuld fart på

Kræfterne leveres af en Snapdragon 888 5G-processor kombineret med en Qualcomm Kryo 680 CPU, der muliggør en 25 % højere ydelse, samt en Qualcomm Adreno GPU, der leverer 35 % hurtigere grafisk gengivelse end tidligere modeller.

Smart connectivity benytter Xperias deep learning-teknologi, der, gennem Sonys Neural-netværksbiblioteker, analyserer Wi-Fi-signaler, for at forudsige fremtidige forbindelsesproblemer. Både Xperia 1 III og Xperia 5 III vurderer kvaliteten af det tilgængelige Wi-Fi inden, de opretter forbindelse, så de ikke forsøger at oprette forbindelse til et netværk, der ikke virker. Forudser de et problem med forbindelseskvaliteten, benytter de i stedet mobildata.

Begge telefoner kommer med et batteri på 4,500mAh, der sikrer brugeren rigeligt med strøm til at komme igennem dagen. Samtidig kommer de med en række opladningsfunktioner, der hjælper med at forlænge batteriets levetid. Har batteriet brug for et boost kan det oplades op til 50 % på kun 30 minutter med den medfølgende oplader (XZQ-UC1). De nye modeller kommer desuden med Xperia Adaptive Charging, der gør, at batteriets levetid forlænges op til tre år (mod de tidligere modellers to års levetid). Xperia Adaptive Charging overvåger telefonen, når den oplades, hvilket sikrer, at batteriet ikke overanstrenges.

Xperia 1 III tilbyder desuden trådløs opladning samt en batteridelingsfunktion, der giver mulighed for at bruge mobilen som en opladningsstation for andre enheder.

Solidt design

Xperia 1 III har bagside i glas og ramme af metal. Skærmen er skabt i Corning Gorilla Glass Victus, den stærkeste udgave af Gorilla Glass.

Sony Xperia 1 III.

Sony Xperia 1 III.

Xperia 5 III er en kompakt model med Corning Gorilla Glass 6 på både for- og bagside, skærm med et elegant spejlglat finish samt en robust metalramme.

Sony Xperia 5 III.

Sony Xperia 5 III.

Begge modeller kommer i et IP65/IP68 -vandafvisende og støvsikret design.

Begge kommer med muligheden for pop up-vinduesfunktionen, der gør det nemt for brugerne at multitaske mellem opgaver, og når modellerne er parret med Sony-hovedtelefoner , kan brugerne let få adgang til Sony | Headphones Connect-appen ved hjælp af den nye Side Sense-menu.

Begge modeller bliver tilgængelige med et nyt og forbedret antibakterielt cover. Coveret er designet til at være holdbart, og har samtidig et indbygget stativ, der understøtter en horisontal position for en behagelig seeroplevelse. Coveret er overtrukket med antibakterielt materiale, der har en beskyttelsesrate på op til 99,9 % , hvilket forhindrer cellevækst og samtidig opretholder renhed.

Begge modeller kommer med en 30W kompakt oplader med USB-C strømforsyning. Opladeren er sikkert designet og beskytter mod overophedning. Derudover er den certificeret med PPS-understøttelse (programmerbar strømforsyning), der reducerer varmeeffekten.

• Xperia 1 III bliver tilgængelig med Android 11 i farverne sort og lilla. Pris og tilgængelig vil blive offentliggjort på et senere tidspunkt.
• Xperia 5 III bliver tilgængelig med Android 11 i farverne sort, pink og grøn. Pris og tilgængelig vil blive offentliggjort på et senere tidspunkt.


TAGS
smartphones
Sony
Xperia

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S