Home » Kamera » Sony RX0 II [TEST]: Alsidigt mikrokamera med stærk teknik
Sony RX0 II [TEST]: Alsidigt mikrokamera med stærk teknik

Sony RX0 II [TEST]: Alsidigt mikrokamera med stærk teknik

Share

Den store sensor får det til at handle mere om kamera end action

Lille og hårdført – snarere end et aktionkamera. Sådan betegner Sony RX0 II. Ligesom kameraerne fra GoPro og DJI er kameraet bygget til overlevelse. Det har sin egen måde at stabilisere billedet på og en ganske fiks billedhardware. Men RX0 II er mindre egnet til actioneksplosioner end til vlogs og udendørsfotografering.

Den 1,5” store skærm kan vendes 180 grader. Det er mindre end hos testrivalerne, men hjælper dig til at filme i spændende vinkler, undgå forstyrrende sollys eller se dig selv som motiv. Det er ikke svært at komme i gang med kameraet.

Men når du dykker ned i indstillingerne, bliver din tålmodighed testet. At klikke på små knapper for at bladre sig igennem næsten 30 menusider på en minimal skærm er en misforståelse i en verden, hvor touchskærmen er konge. RX0 II er ikke velegnet til hurtige skud. Det skal dog siges, at Sonys tilstand Intelligent Auto kan vælge den rigtige opsætning i alle situationer, så du kan nøjes med at koncentrere dig om at indfange motivet.

Se også:  Sony Alpha 6000 [TEST]: Hurtigt og kreativt kamera til flot pris

Der er autofokus, men kameraet kan ikke refokusere under optagelse. Det fokusere på det, som først blev fikseret, da du startede optagelsen, og det er det. Det er ret frustrerende, hvis du skyder længerevarende action med figurer i bevægelse. RX0 II har cirka samme størrelse, vægt og opbygning som GoPros og DJI’s testdeltagere, men du ville nok foretrække Sonys riflede duraluminoverflade. Den ser sej ud!

Stor sensor

Indeni er der en kraftig 1”-sensor, der altså er fire gange større end hos rivalerne. Den giver et stærkt dynamisk billede, begrænset støj og en masse detaljer både ved video og foto. Kameraet skyder video ved en højere bitrate end andre lignende kameraer, hvilket pakker langt flere detaljer ned i hver enkelt frame.

Se også:  Sony booster din køreoplevelse med nyt bilanlæg

Sonys billedstabilisator hedder SteadyShot, men den er ikke så god som konkurrenternes. Derfor hører RX0 II i højere grad hjemme på en trefod. I så fald leverer den testens bedste videokvalitet, men den taber, når det handler om action. Stillbilleder er ikke overraskende smukke med et hav af detaljer, især når der er rigelig med lys.

Batteritiden er kortere end med andre lignende kameraer, cirka 60 minutter, men batterierne kan udskiftes, så du kan med fordel investere i ekstrabatterier. Sony tilbyder forbindelse til smartphone, hvor du kan udføre basal redigering og deling.


Sony RXO ii
  • Kvalitetsindtryk
  • Brugervenlighed
  • Funktioner
  • Ydelse
  • Pris
3.5

Summary

Testholdet mener:

Det imponerer os: Den bedste videokvalitet i testen, men kun under optimale forhold, en praktisk, vendbar skærm, solidt bygget.

Det bør forbedres: Længere batteritid, ikke så god billedstabilisering, dyrt.

De sidste ord: Dette kamera kan tage forbavsende gode videoer, men betjeningen er noget pillearbejde, som ikke dur til actionvideo.

Teknisk set:

Skærm: 1,5”, vipbar
Opløsning: 4K 30 fps, 1080p 120 fps, 1136 x 384 960 fps
Foto: 15 mp
Sensor: 1” CMOS
Størrelse: 59 x 40 x 35 mm
Vægt: 132 g
Batteri: 700 mAh
Pris: 5740 kr.

Her er den bedste dagspris på Sony Cyber-shot DSC-RX10 IV
TAGS
actionkamera
Sony
videokamera

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S