Home » Virtual Reality » Sony PlayStation VR [TEST]: Træd helt ind i spillet
Sony PlayStation VR [TEST]: Træd helt ind i spillet

Sony PlayStation VR [TEST]: Træd helt ind i spillet

Share

Med Sony PlayStation VR på hovedet kommer du helt ind i spillene. Effekten er imponerende, men også så intens, at man må tage sig en pause med jævne mellemrum

At komme så dybt ind i spillets handling og blive så meget en del af universet som muligt har altid været en bestræbelse for gamere og spil-udviklere. Med PlayStation VR har Sonys populære spillekonsol fået en ekstra dimension, så du endelig kan at træde helt ind i spillet.

Hurtigt i gang

Udover VR-headsettet kræver det en almindelig PlayStation 4 og et PlayStation Eye kamera at komme i gang. Du får dog den bedste oplevelse, hvis du også har et sæt Move-controllere. Det er en smule kringlet at forbinde VR-headsettet og den medfølgende boks, men manualen er meget pæda-gogisk, så der ikke er noget at tage fejl af. Du er derfor hurtigt i gang.

Headsettet er konstrueret, så du kan tilpasse det ret præcist til dit hoved, hvilket er vigtigt for at få et optimalt billede.

Se også:  Sony har skabt en elbil spækket med teknologi - her er Vision-S

Det kræver lidt kalibrering, før det hele spiller, men det er blot få trin, du skal igennem og igen ret nemt overstået. Der kan dog være yderligere kalibrering i de enkelte spil for at sikre, at headset og controllere reagerer optimalt på dine bevægelser.

En anden verden

Det første spil, vi kastede os over, var Batman: Arkham VR. En imponerende introduktion til den nye VR-verden, hvor du virkelig får fornemmelsen af at træde ind i en anden verden som en anden karakter.

Visuelt er vi et pænt niveau over de mobilbaserede løsninger. Man fornemmer lidt pixelering, og billedet er ikke så knivskarpt, som man kunne drømme om, men det er godt nok til, at du overgiver dig til den nye verden, du befinder dig i.

Med Move-controllerne får du også en tilnærmelsesvis realistisk fornemmelse af hænder, som du kan tage ting op med, kaste eller skyde med.

Se også:  3 udfordrende - men nemme - spil til hjemmelivet
Intens oplevelse

Så flot som Batman Arkham VR end er, så er det med sin korte spillelængde og begrænsede handling også ret typisk for de VR-spil, som er ude nu. De byder alle på en relativt kondenseret oplevelse, bygget over et simpelt gameplay og et ikke alt for omfattende univers.

prisen for et spil kan derfor virke pebret. Men det giver god mening på den måde, at det er begrænset, hvor meget man kan tage ind på én gang.

Det er en intens oplevelse at bevæge sig rundt i VR-verdenen, og efter maks en halv time er man godt ør i hovedet og har brug for en pause. Men man er glimrende underholdt undervejs. Som spillene og teknologien udvikler sig, vil der uden tvivl være masser af store oplevelser i vente. Med PlayStation VR har Sony skabt en velfungerende platform for det.


Sony PlayStation VR
  • Brugervenlighed
  • Billedkvalitet
  • Komfort
  • Pris
4

Sammenfatning

Alt om DATA siger:
»PlayStation VR er brugervenlig og velfungerende, og headsettet giver virkelig fornemmelsen af at være i en anden virkelighed. Det er dog begrænset, hvor meget man kan klare af gangen, og en lidt dyr fornøjelse, hvis du også regner et sæt Move-controllere samt Eye Kamera oveni.«

Nøgletal
Pris: 3799 kr.
Skærmstørrelse: 17,3”
Skærmopløsning: 1920 x RGB x 1080
Opdateringshastighed: 120 hz, 90 hz
Visningsområde: ca. 100 grader
Mikrofon: Integreret
Sensorer: Accelerometer, gyroskop
Tilslutning: HDMI, USB

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Sony
Spil
virtual reality
VR

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S