Home » Gaming & Konsoller » Sony PlayStation 5 [TEST]: Den hvide kæmpe viser stort potentiale
Sony PlayStation 5 [TEST]: Den hvide kæmpe viser stort potentiale

Sony PlayStation 5 [TEST]: Den hvide kæmpe viser stort potentiale

Share

I fremtiden vil det kunne lade sig gøre at udvide den interne plads med en M.2 SSD. Muligheden bliver imidlertid først tilgængelig i en kommende opdatering, og Sony har endnu ikke klarlagt hvilke specifikationer den SSD skal besidde for at kunne anvendes.

Eksterne lagermedier kan dog også anvendes, men kun til at gemme og spille PS4 spil, ikke PS5-spil. Der vil formentlig gå lidt tid, før der er nok nye spil til at det bliver et problem. Hvis det sker, har Sony gjort det muligt, at man kan lave prioriterede downloads, således at man kun henter de dele af spillet, man reelt kommer til at bruge. Det kan spare noget plads.

Nyeste forbindelser

Eksterne harddiske, hovedtelefoner og andet udstyr tilsluttes via konsollens USB-porte. PlayStation 5 byder både på USB A og USB C, så man er god dækket ind, hvad enten man har ældre eller nyere tilbehør. Forbindelse til nettet kan ske kablet via Ethernet-port eller trådløst via det nye Wi-Fi 6. Det er et plus at Sony har valgt at anvende den nyeste og hurtigste standard. Har du en router, der understøtter standarden, vil det kunne reducerer download-tiderne betydeligt.

Se også:  Sony løfter sløret for PlayStation 5 - så vild bliver den nye konsol

Den store version af PlayStation 5, som vi testede, har 4K Blu-ray-drev. Det betyder, at man kan bruge fysiske diskmedier til at afvikle spil. Konsollen fås imidlertid også i en mindre og billigere version uden diskdrev. Her henter man udelukkende spil via nettet.

Det kan være fint, hvis du ikke ejer spil på disk i forvejen, men gør du det, mister du muligheden for at spille dem – med mindre du køber dem digitalt på ny. Og så kan det ende med at blive dyrere end at købe den store version fra start.

Diskdrevet giver også mulighed for at afspille Blu-Ray-film (men desværre ikke musik-cd’er). Læg dertil et fint udvalg af mediefeatures i form af apps, streaming og filmudlejning, og du har en glimrende alt i en-medieboks til stuen. Har kunne vi dog godt have ønsket understøttelse af udbredte medieformater som Dolby Vision og Dolby Atmos.

Gaming på et nyt niveau

Det er således først og fremmest som spilkonsol at PlayStation 5 brillerer. Det gør den så til gengæld i en grad, så du fint kan forsvare at investere i den ene og alene med det formål at spille. Især den nye controller løfter spiloplevelsen til et niveau, der i sandhed gør PS5 fortjent til titlen som “next gen”-konsol. Vi mangler dog fortsat nogle afgørende opdateringer, før den er fuldt oppe i omdrejninger, og som enhver konsol udfoldes det fulde potentiale først henad vejen, når mere tilbehør, nye opgraderinger og flere spiltitler kommer til.

Se også:  De nye Xbox kommer til Danmark 10. november - her er priserne

Allerede ved lancering er der dog et pænt udvalg af eksklusive titler og Sony er generelt gode til at forkæle brugerne med stærke spiltitler løbende. Konsollen er dog kun kompatibel én generation bagud, med spil fra PS4, så udvalget af titler er ikke så enormt som på konkurrenten Xbox Series X. Den er heller ikke lige så stærk, når det gælder abonnementsordninger og integration med konsol og pc, om end mulighederne findes. Men hvordan klarer den sig så mod Microsofts konsol, når de går direkte head-to-head? Det kan du læse i vores store duel i Alt om DATA 01, hvor  vi også kigger nærmere på de mest spændende nye spil i et stort konsoltema.  Hold øje med bladet i kioskerne eller opret et abonnement.

TAGS
Playstation
playstation 5
spilkonsoller

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S