Home » Gaming & Konsoller » Sony PlayStation 5 [TEST]: Den hvide kæmpe viser stort potentiale
Sony PlayStation 5 [TEST]: Den hvide kæmpe viser stort potentiale

Sony PlayStation 5 [TEST]: Den hvide kæmpe viser stort potentiale

Share

Det er først og fremmest den nye controller, der giver os fornemmelsen af “next gen” gaming, men den monstrøse PlayStation 5 er generelt en imponerende konsol, som næppe vil skuffe fans eller nytilkommere

Hvis Stormstopperne i Star Wars spillede konsol, ville den se ud som PlayStation 5. Den er mere fascinerende end køn. Vi tager hatten af for at man har prøvet noget nyt, men vi tvivler på langtidsholdbarheden af designet. Efter et par måneder, når fascinationskraften er forsvundet, vil vi formentlig have lyst til at gemme den væk.

Men det er ikke så nemt. For den er stor, tung og uhandy. Uanset, om du stiller den oprejst eller lægger den ned, er det svært at integrere den i dagligstuens mediesetup.

Frådende grafikmonster

Der er anvendt specialoptimeret processor og grafikkort fra AMD, med en power, der kan matche selv kraftfulde gaming-computere. Har du en skærm med evnerne til det, vil spillene kunne flyde over den i 4K ved 120 fps eller i 8K ved 60 fps. Sidstnævnte bliver dog først muligt med en kommende opdatering. Vi havde Philips nyeste og dyreste 4K OLED-tv til rådighed, og her må vi altså sige at oplevelsen var imponerende. I Marvel’s Spider-Man: Miles Morales og Demon’s Souls, som er blandt de nye titler, der udsendes ved lancering, er der en realisme og en dybde i billedet, som vi ikke har set mage til før.

Se også:  B&O Beoplay Portal PS/PC [TEST]: Spil PlayStation med stil

Lyden har også fået et løft med med Sonys nye Tempest Audio-teknologi, som dog lige nu kun fungerer med hovedtelefoner. Efter en snarlig opdatering vil den også fungerer med tv-højttalere. Den giver en detaljeret rumlig fornemmelse, med klar indikation af hvor fjendens skridt kommer fra, i hvilken retning helikopteren flyver osv. Der er også understøttelse af diverse Dolby-formater, dog ikke Atmos desværre (kun hvis du ser Blu-Ray-film fra disk).

Fantastisk controller

Hvad der dog løfter spiloplevelsen i endnu højere grad, er den nye DualSense-controller. Den er udstyret med en avanceret haptisk motor, som gør controlleren responsiv i en grad, vi aldrig har oplevet før. Du mærker bølgernes skvulpen, når du svømmer, eller fornemmelsen af sand under fødderne, når du trasker gennem ørkenen, med en realisme, der gør indlevelsen stor. Adaptive triggers yder fysisk modstand, når du vil skubbe en sten, spænde en bue eller trække et reb. Det er ret vildt og ret velfungerende. Dog kræver det, at udviklerne implementerer funktionerne i deres spil, så der vil ikke være mange titler, der kan udnytte dem her den første tid. Men Astros Playroom, som følger med konsollen, er faktisk en fin og sjov demo-platform for den nye controller. Her man har gjort sit yderste for at vise dens potentiale.

Se også:  Her er 8 sjove facts om Gran Turismo 7

Controlleren oplades med USB C og er forsynet med indbygget mikrofon, så du kan chatte direkte fra den. Der er også små knapper til deling og spilindstillinger.

Lynhurtigt lager

Som lagermedie har Sony anvendt en SSD af den vildeste støbning. Med hastighed på 5,5 GB/s flyver filerne med en fart, som gør at opstart af spil og og skift mellem aktivt indhold sker stort set uden ventetid.

Det er dog ikke verdens største SSD. Kapaciteten angives til 825 GB, men styresystemet sluger en del, så vi snakker faktisk under 700 GB reel brugbar diskplads. Og med nutidens spil, der snildt kan fylde 40-50 GB pr styk, får den plads hurtigt ben at gå på. Især hvis man er flere, der spiller forskellige spil på konsollen. Så vil man hurtigt få behov for at udvide.

TAGS
Playstation
playstation 5
spilkonsoller

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S