Home » Projektor » Sony MP-CD1 [TEST]: Projektor i smartphone-størrelse!
Sony MP-CD1 [TEST]: Projektor i smartphone-størrelse!

Sony MP-CD1 [TEST]: Projektor i smartphone-størrelse!

Share

Har du overskud på budgettet og underskud på blærekontoen? Så har Sony en projektor, som kan sende underkæberne på andre gadgetfans i frit fald

Bortset fra en tykkelse på 16 mm er Sonys nye DLP-projektor på størrelse med en smartphone med en skærm i 6-tommerklassen, men billedet, den kan vise, er noget større – helt op til 120”, lover firmaet.

Frem med saltkarret

I en pressemeddelelse lover Sony, at MP-CD1 ”leverer skarpe billeder med kraftig lysstyrke i op til to timer.” De to timer kan Alt om DATA så nogenlunde bekræfte, men de første løfter bør tages med et gran salt.

En opløsning på 854 x 480 kaldes normalt WVGA, hvor W’et står for ”wide” – bredformat. Der er således et stykke op til HD, for slet ikke at tale om FHD, som jo nærmest er minimum på en premium-smartphone i dag.

Se også:  Vild lysstyrke i ultrakompakt 4K-projektor

Lysstyrken på 105 såkaldte ANSI Lumen rækker ikke til business-præsentationer i et oplyst rum. Her vil det 20-dobbelte være mere passende, men det er alligevel imponerende, så meget blus Sony kan hale ud af det integrerede batteri på 5 Ah – samme størrelse, som er ved at vinde indpas i nogle halvdyre smartphones.

Frem med dåsebajerne

Ligesom ”rigtige” projektorer har MP-CD1 det bedst med at vise billeder på et lærred, men i en snæver vending går det også fint med en hvid væg.

Hvis du sidder med nogle af vennerne, og der er Champions League på agendaen, kan det blive meget sjovere, hvis I ikke skal se kampen på jeres respektive smartphones, men kan dele den – og en flok Fleggaard-dåser – foran en stor skærm.

Se også:  Sony A80J [TEST]: Fint OLED med småknaster

På 90 cm afstand viser projektoren et 16:9-billede på 32” (80 cm), og er der plads til at rykke MP-CD1 et par meter længere tilbage, kommer billedet op på 90” (185 cm).

Vi havde ventet et meget grovkornet, nærmest pixeleret billede, men det subjektive resultat hænger faktisk imponerende godt sammen. Glem alt om at finstudere detaljerne i sponsorlogoerne på spillertrøjerne – de er der simpelthen ikke. Billedoplevelsen af dramaet på grønsværen er dog stadig godkendt – især når Dynamic Picture-indstillingen aktiveres.

Lyden har sværere ved at følge med, for den leveres af en indbygget højttaler, som i sagens natur må være nærmest mikroskopisk – og lyder derefter. Heldigvis er der en hovedtelefonbøsning, som også kan trække en Bluetooth-højttaler med en analog audioindgang. Så hører ingen den indbyggede køleventilator i projektoren.

Sony MP-CD1
  • Billedkvalitet
  • Billedjustering
  • Brugervenlighed
  • Features
  • Pris
3.5

Sammenfatning

Alt om DATA siger:
»Sony MP-CD1 er i kraft af sin størrelse en gadget, som ikke passer ind i vores projektor-karakterskala. Rent teknisk er den ikke særligt god, og den er også ret dyr, men når det gælder nuttethed og opmærksomhedsværdi, lammetæver den lige nu alt andet på markedet for sexede mobile projektorer. Derfor kvitterer vi med en anbefaling.«

Nøgletal
Pris: 3200 kr.
Type: Texas Instrument DLP IntelliBright
Lærredstørrelse: 32”-120”
Opløsning: 854 x 480 pixel (16:9)
Lysstyrke: 105 Ansi Lumen
Kontrast: 400:1
Batteri: 5 Ah/2 timers drift
Lampelevetid: Op til 50.000 timer
Tilslutninger: HDMI, USB-C, USB-A, Analog Audio Out
Mål (B x H x D): 83 x 16 x 150 mm
Vægt: 280 g

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
bærbar projektor
mini-projektor
Projektor
Sony

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S