Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Nyt Sony-kamera er skabt til video-bloggere

Producerer du indhold til nettet, så er Sonys ZV-E10-kamera måske noget for dig. Kameraet er udviklet, så det i særlig grad egner sig til vlogging, altså videoblog-indhold.

Af Natasja Broström, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Flere og flere producerer og følger videoindhold på nettet, hvad enten det foregår via private kanaler, YouTube eller på mediesites. Derfor har Sony skabt ZV-E10, som er det første kamera i Alpha-serien designet til videobloggere.

ZV-E10 har et specialbygget funktionssæt, blandt andet en ekstra optageskærm, flere tilstande og udskifteligt objektiv, der skulle gøre det nemt og alsidigt at anvende til netop skabere af video-indhold.

Optag med støttefunktioner

Kameraet har en 24,2 MP APS-C Exmor CMOS-sensor og billedbehandlingsmotoren Bionz X. Tilsammen skulle det sikre høj følsomhed, detaljeret teksturafbildning og naturlig bokeh (udtoning af baggrunden).

Derudover indeholder ZV-E10 efterspurgte funktioner for video-bloggere, herunder den såkaldte ”Background Defocus”, som glat skifter mellem sløret (bokeh) og skarp baggrund samt tilstanden ”Product Showcase Setting”. Her kan kameraet automatisk flytte fokus fra motivets ansigt til et objekt, der fremhæves.

At tage ZV-E10 med sig burde ikke være besværligt, da kameraet vejer 343 gram. Vægten inkluderer kamerahus og en sideåbnings-LCD-skærm med variabel vinkel.

Videoindhold i 4K og billedstabilisering

ZV-E10 har også fået en særlig tilstandsknap øverst på huset. Med et enkelt tryk kan videobloggeren skifte mellem ”Still/Movie/Slow”. På toppen af kameraet er det også muligt at tilslutte eksterne mikrofoner.

Sony ZV-E10 håndterer optagelser i 4K (QFHD: 3840 x 2160 pixel), og i tilstanden ”Slow Motion” er der høj billedkvalitet (Full HD).

Tilstanden Active Mode giver billedstabilisering ved optagelse på farten, for eksempel hvis du går og samtidig optager. ZV-E10 har avanceret AF (autofokus) og optager lyd med den indbyggede mikrofon, Directional 3-Capsule Mic.

Huset alene koster 6000 kroner. Vil du udbygge med ekstra udstyr og et 16-50 mm zoom-objektiv, skal du lægge yderligere 7000 kroner.

ZV-E10 samt objektiv forventes på markedet i løbet af august.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere