Home » Mobiltelefon » Sony klar med første 4K-mobil
Sony klar med første 4K-mobil

Sony klar med første 4K-mobil

Share

Xperia Z5 Premium kan ikke kun skyde video i 4K, den er også
forsynet med en 4K-skærm, så den kan vise de finkornede billeder i fuld
opløsning

Der er kommet flere og flere apparater – både kameraer og mobiltelefoner – som kan skyde video i det opløste 4K-format. De færreste har dog en skærm til rådighed, som kan vise billeder i så høj kvalitet.

Nu er Sony imidlertid klar med en ny smartphone, der som den første i verden er forsynet med en 5,5″ 4K-skærm. Som tidligere modeller i serien har den nye Xperia Z5 Premium også et kamera, der optager 4K-video, og dermed får du en komplet 4K-oplevelse med mobilen. Spørgsmålet er dog om du overhovedet vil du kunne skelne en forskel fra de allerede utrolig højtopløste Full HD- og QHD-skærme, der fås på markedets øvrige topmobiler. Det glæder vi os til at finde ud af, når vi forhåbentlig snart har en test klar.

Se også:  Sony Bravia XR A80J [TEST]: Flot OLED-kvalitet til fornuftig pris

Den nye mobil kan overføre video direkte til et 4K-tv gennem en MHL-forbindelse, så du nemt kan vise dine 4K-optagelser på den store skærm. Den indeholder også en 4K-opskaleringsteknologi, som forbedrer billeder og video, der ikke er optaget i 4K, til skarp 4K-opløsning.

Kraftfuld kamera

Mobilen har et helt nyudviklet kamera, hvor teknologien er hentet fra Sonys professionelle α-systemkameraer. Den store 1/2.3” Exmor RS-sensor har en opløsning på 23 megapixel og en maksimal blænderåbning på 2,0. Kameraet stiller skarpt på 0,03 sekunder, hvilket er det hidtil hurtigste i en smartphone.

Processoren er en Qualcomms Snapdragon 810 med 8 kerner og 64 bit-teknologi, og der er 32 GB intern hukommelse, som kan udvides et microSD-kort på op til 200 GB.

Se også:  Ny bæredygtig Fairphone-mobil byder på 5G, modulært design og mange års opdateringer

Trods den store og højopløste skærm klarer telefonen op til to dage uden opladning takket være batteriet på 3.430 mAh. Med det nye Quick Charge 2.0 kan du oplade batteriet til 5,5 timers brug på 10 minutter.

Xperia Z5 Premium deler design med resten af serien, men i stedet for mat finish er den blank i farverne sort, guld og krom. Mobilren lanceres i november til en vejledende udsalgspris på 6.499 kroner.


TAGS
IFA
smartphone
Sony
Xperia

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S