Home » Hovedtelefoner og højttalere » Ægte surround lever stadig – Sony klar med trådløs biograflyd
Ægte surround lever stadig – Sony klar med trådløs biograflyd

Ægte surround lever stadig – Sony klar med trådløs biograflyd

Share

Med HT-A9 har Sony designet et lydsystem uden ledninger, men med fuld 360-graders lyd. Og vi taler ægte surround, ikke blot en lydbar

Fire højttalere og en styringsboks er alt, du behøver, hvis du vil have lækker, omsvøbende biograflyd hjemme foran tv’et i stuen. Nogle vil synes, det er alt for meget at fylde stuen med så mange enheder – og foretrækker en lydbar – men heldigvis ikke Sony, der stadig tager begrebet surround alvorligt.

Det sker med det nye surroundsystem, HT-A9, som tilmed kan kalibrere højtalernes placering og skabe en lydillusion af ikke færre end 12 højttalere. De fire fysiske højttalere er ganske små, hvilket gør dem mere spiselige i hjemmets indretning.

Opstillingen af HT-A9 er trådløs, så du slipper for kabler på kryds og tværs af stuen. Lyd uden ledninger betyder ikke ringere lyd, lover Sony, for systemet understøtter Dolby Atmos og DTS:X.

Se også:  Danskerne er nordiske mestre i at slappe af foran tv’et
Mikrofoner lokaliserer højtalerne

Teknologien bag lydmagien hedder 360 Spatial Sound Mapping. I en pressemeddelelse kalder Sony selv sin teknologi for ”den bredeste surround-lyd nogensinde”.

Takket være funktionen Sound Field Optimization kan HT-A9 via indbyggede mikrofoner i højttalerne måle højde og placering af hver enkelt højttaler og sammenfatte lydbølgerne i et lydrum på 360 grader.

Sony lover, at du fra sofaen tydeligt vil kunne høre hvert dyrebrøl, kanondrøn eller lille vindpust, som om du selv var med i det, som foregår på fladskærmen.

Designet til optimal surround-lyd

Højttalerne i HT-A9 har rektangulær form, hvilket øger membranområdet og giver dybere bas og klar vokal. Bashøjttaleren reducerer hulrumseffekten ved at minimere dybden af den indbuede form. Takket være den 19 mm store soft dome-diskanthøjttaler får du ifølge Sony klar og naturlig lyd ved høje frekvenser.

Se også:  Her sparer du vildt mange penge lige nu

De opadvendte højttalere får lyden til at reflektere mod loftet, hvilket øger surroundeffekten. Kabinetterne har skrå kanter, hvilket reducerer lyddiffraktionen (bøjning af lydbølger).

Lyd og streaming på flere måder

HT-A9 har en række indstillinger til forskellige lydoplevelser. High-Resolution Audio er rettet mod musik, mens 360 Reality Audio giver dig livekoncert midt i stuen.

Sonys surrondsystem understøtter blandt andre Amazon Music HD, Spotify, Deezer, nugs.net og Tidal – samt Chromecast, Bluetooth og Apple Airplay 2 til streaming. Du kan også tilknytte enheder, der understøtter Google Assistant og Amazon Alexa.

Systemet kommer på markedet fra september til en pris på 15.000 kroner.


TAGS
Højttalere
suround
surroundlyd
tv

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S