Home » TV » Sony KD-85ZG9 [TEST]: 8K til millionæren
Sony KD-85ZG9 [TEST]: 8K til millionæren

Sony KD-85ZG9 [TEST]: 8K til millionæren

Share
Dygtig opskalering

Vi får desværre ikke mulighed for at prøve Sony 8K HDR Full Array LED-tv’et med et almindeligt antennesignal, men streamer og afspiller dvd og Blu-ray. Disse opskalerede signaler står også rigtig flot, men naturligvis knap så imponerende som med 8K-indhold. Billedet er lidt mere mat og knap så farverigt og detaljeret som med 8K. Det står som på et rigtig godt LED-tv.

Det er ret afgørende for dette produkts mulighed for at blive et salgshit. For det har ganske sikkert meget lange udsigter med hensyn til ægte 8K-indhold via streaming. Sony-tv’et er så absolut for firstmovere og feinschmeckere, der vil have det nyeste og bedste først. Og måske opererer med en økonomi i millionærklassen.

8K er krævende. Selve panelet har et helt specielt baggrundslys, der ikke bare lyser hele billedet op, så hver pixel kan åbne og lukke for lyset og farverne. Det er mere præcist, så der lyses lige præcis der, hvor der er behov. Der er ikke tale om, at baggrundslyset lyser på hver pixel, men det er tæt på, for bag skærmen er der nogle millioner LED-lyspunkter.

X-Reality Pro 8K-processoren bruges til alle typer indhold: SD, HD, 4K eller 8K. Billedet justeres og alt ikke-8K-indhold opskaleres, så alle pixel udnyttes.

Hvor mange lyspunkter baggrundslyset har, vil Sony imidlertid ikke oplyse, men importørvirksomheden oplyser, at baggrundslyset arbejder tæt sammen med X1 Ultimate-billedprocessoren. Denne håndterer i øvrigt alle formater fra SD, HD, 4K og til 8K. Alt materiale analyseres og sammenlignes med en database i hvert format, og billedet justeres derefter.

Se også:  Sony klemmer sin bedste støjreduktion ned i trådløse earbuds

Faktisk analyseres billedet på objektniveau og ikke som hele billeder. Er der et æble på et bord, vil billedprocessoren både justere lys, farve og styrke på æblet og bordet individuelt. Det hele klares i realtid, så det er lidt af en opgave. Betjeningsmæssigt er Sony-tv’et som andre gode tv’er. Brugerfladen er god, og alt opleves faktisk som på et helt normalt Android-baseret tv.

Dolby Atmos indbygget

85” er meget, så tv’et er faktisk … kæmpestort. Heldigvis har det solide fødder i lækkert metal, og bagsiden er helt lukket til, så ingen kabeltilslutninger kan ses. Tv’et som helhed er ret tykt, og den synlige ramme er lavet af lækre alu-profiler. De virker som varmeafleder for panelet, som bliver meget varmt. Det skyldes, at de mange billedpunkter er uhyre små og derfor må have højere lysstyrke end tv’er med lavere opløsning.

Baggrundslyset lyser ikke hele billedet op, men justerer lyset til de områder, hvor det skal bruges. Det giver et mere præcist billede med bedre kontrast.

Fordelen ved at have et forholdsvist tykt tv er, at man kan indbygge relativt store højttalere. Sony-tv’et har faktisk to sæt i toppen og et sæt i bunden – samt to subwoofere på bagsiden. Du får med andre ord rigtig god og stor lyd; selvfølgelig ikke som med et stort surroundsystem, men alligevel.

Se også:  Sony SRS-XP700 [TEST]: Prisstærk festbombe uden lydfinesse

Du skal købe en meget stor og kostbar lydbar for at komme i nærheden af samme lydkvalitet. Tilslutter du alligevel eksterne højttalere, kan Sony-tv’et fungere som centerhøjttaler.

Sony KD-85ZG9
  • Kvalitetsindtryk
  • Brugervenlighed
  • Funktioner
  • Ydelse
  • Pris
4.5

Summary

Teknisk set:

Sony KD-85ZG9
Pris: 135.000 kr.
Skærmstørrelse: 85”
Type: Full Array LED
Opløsning: 8K (7680 x 4320 pixel)
Lyd: 8 x 10 watt, Dolby, DTS
Dimensioner med fod: 191,3 x 122,6 x 43,2 cm
Vægt med fod: 74,5 kilo

Testholdet mener:

Sony KD-85ZG9 er naturligvis et fuldstændig fremragende tv – til et rent 5-tal i ydelse. Alt andet ville være en skandale til den pris. 8K-oplevelsen er i
særklasse, når kildematerialet er 8K. Opskalerede signaler gengives også flot. Lyden er mere magtfuld end på andre tv’er. Fantastisk tv? Ja! Pengene værd? Ikke endnu!

TAGS
8k-tv
Sony
tv

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S