Home » Kamera » Sony Alpha 6000 [TEST]: Hurtigt og kreativt kamera til flot pris
Sony Alpha 6000 [TEST]: Hurtigt og kreativt kamera til flot pris

Sony Alpha 6000 [TEST]: Hurtigt og kreativt kamera til flot pris

Share

Her får du både flotte billeder og de kreative muligheder, som foto-entusiasten vil sætte pris på – tilmed til overbevisende pris

Sony Alpha 6000 har elektronisk søger på bagsidens skærm, men du kan også se billedet gennem en traditionel søger. Da der er tale om et systemkamera, er den lille søger elektronisk, men det fungerer ret godt. For kameraet fornemmer, hvilken af de to skærme du vil bruge. Hold kameraet lidt væk fra kroppen, og så ser du billedet på 3”-skærmen. Placer øjet op mod den lille søger, og så tændes den straks.

Søgeren er god at have til de mere kreative skud, da du opnår større koncentration ved at kigge i søgeren frem for på skærmen. Kameraet har også den fordel, at du kan slukke for skærmen, som ellers kan virke generende, hvis du er et sted, hvor der er mørkt – for eksempel til en koncert. Og napper du et skud, sker det lynende hurtigt.

Se også:  System- og spejlreflekskameraer [STORTEST]: Feriebilleder med saft og kraft

Sony hævder da også, at Alpha 6000 er hurtigere end et spejlreflekskamera. Det er svært at måle, men vi kan konstatere, at kameraet er hurtigt til at fokusere og klar til næste skud. Alpha 6000 er et halvstort kamera, men det er ikke så tungt, som størrelsen lægger op til.

Behageligt at arbejde med

Det har samtidig et udspring på huset som gør, at det ligger godt i hånden, og udløserknappen sidder helt perfekt til højre pegefinger, mens du zoomer med venstre hånd på objektivet.

Her sker zoomfunktionen manuelt på objektivet, men zoomen kører elektronisk, og det sker i små ryk, som kræver lidt tilvænning – et punkt, hvor vi synes dette kamera klarer sig mindre heldigt. Det fungerer da, men kvalitetsfornemmelsen er ikke så høj, som hvis zoomen var mekanisk som hos Nikon.

Se også:  Olympus Pen E-PL9 [TEST]: Den perfekte rejsekammerat

Det samme gælder kameraet generelt. Det er rigtigt fint, men i hånden opleves det billigere, end designet umiddelbart ligger op til. Det ændrer ikke ved, at Sony er testens klare vinder på prisen. For det koster trods alt cirka 1000 kroner mindre end de øvrige deltagere i testen og leverer trods det ”varen” på alle afgørende punkter.

Kameraets største dyd er, at det er hurtigt og leverer alle de kreative muligheder, vi forventer af et digitalt kamera. Der er lidt rigeligt med knapper på toppen og især bagpå, og det kræver lidt tilvænning at betjene i blinde. Du må også nøjes med at kunne filme i HD-opløsning.

Sony Alpha 6000

Summary

Teknisk set:

Producent: Panasonic
Navn:  Lumix DC-G880K
Type: System
Opløsning: 16 MP
Udskiftligt objektiv: Ja
Zoom/brændvidde: 12-32 mm
LCD-skærm: 3”
Video: 4K
Indbygget blitz: Ja
Dimensioner: 106,5 x 64,6 x 25,5 mm
Vægt med batteri: 270 g
Pris: 4495 kr.

Testholdet mener:

Testens bedste køb, ikke kun fordi det er billigst, men fordi det har en masse gode muligheder, er lynhurtigt og ligger godt i hånden.

Her er den bedste dagspris på Sony Alpha 6000 + 16-50mm OSS
TAGS
Bedste køb
Sony
systemkamera

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S