Home » Hovedtelefoner og højttalere » Sonos Sub Mini [TEST]: Stor bas til billigere penge
Sonos Sub Mini [TEST]: Stor bas til billigere penge

Sonos Sub Mini [TEST]: Stor bas til billigere penge

Share

Sub Mini giver dig den helt dybe bas, der fuldender oplevelsen i film, musik og gaming. En stærk tilføjelse til dit Sonos-system, især hvis det er baseret på de mindre produkter

Subwooferen er det der gør, at lyden kommer helt ind i kroppen. Den dybtdykkende bas er afgørende, når du ser film og gamer og fulender oplevelsen, når du hører musik, ikke mindst rytmisk baseret musik til dansegulvet.

Sonos har hidtil tilbudt én mulighed for at udvide lydspektret i dit Sonos-system med de dybeste frekvenser. Sonos Sub er en glimrende løsning, men ret stor og ret dyr. Den giver mening sammen med de største Sonos-enheder som Arc eller Five. Til et Sonos-system baseret på mindre enheder som Beam, Ray eller One er den ude af proportioner. Derfor har Sonos lanceret Sub Mini.

En Sub der både i pris og design er mindre.

Du mærker lyden

Den er udformet som en simpel cylinder med aflangt hul i midten. Vi testede den hvide model, som glider nydeligt ind i en lyst indrettet stue. Vores 2,5-årige antog det var en skammel og satte sit godt tilrette på den, så det kan man altså også bruge den til (så længe men ikke vejer mere end ti kilo).

Som alle nyere Sonos-højttalere er den nem at få op at køre. Den dukker automatisk op i din Sonos-app, når du tænder den (eller det burde den i hvert fald, vi var nødt til at nulstille den før det skete). Så kan du parre den med en soundbar eller hvilken som helst af de nyere Sonos-højttaler (bortset fra de transportable Move og Roam).

Se også:  Sonos Arc [TEST]: Massiv lydbar giver stemmestyring i hjemmebiografen

Sonos anbefaler, at man bruger Sub Mini sammen med de mindre produkter. Vi lagde derfor ud med at teste den sammen med Beam Gen 2, den mellemste soundbar i Sonos’ sortiment. En fremragende hjemmebio-løsning til mindre rum, med stor Dolby Atmos-surround, men begrænset basfylde, grundet den kompakte størrelse. Her giver Sub Mini virkelig noget til oplevelsen. Du kan mærke lyden på en måde, der kun er mulig, når man har de dybeste bastoner med.

Med sine to 6″ woofere rækker Sub Mini ned til 25Hz, men presser de tunge bastoner ud med stor ynde, uden raslen eller rumlen. Den er præcis og dynamisk i sin gengivelse.

Ved at overtage den nederste del af spektret giver den samtidig plads til at højttaleren den er koblet på, kan lægge sine kræfter i de øvre dele af lydbilledet, hvilket er med til at optimere den samlede oplevelse.

Med en Beam Gen 2 er der virkelig flot sammenspil. Alle dele af spektret står flot og detaljeret. Med en Ray er oplevelsen også rigtig glimrende, om end Ray leverer en knap så stor surround-oplevelse. Ray er dog er en ret habil musikhøjttaler, så her får du et virkelig kompetent mini-anlæg med Sub Mini koblet på.

Også fin til større højttalere

Vi testede også Sub Mini med den store Sonos Arc-soundbar i et pænt stort sum. Et scenarie den ikke som udgangspunkt er tiltænkt. Her var præstationen dog heller ikke ringe. Gik man langt fra sub’en og skruede meget op for lyden, mistede man lidt af basfornemmelsen. Placerede man sig midt i det store rum, med Sub Mini i det bagerste hjørne, ydede den ganske udmærket ved medium lydstyrke, hvis blot man skruede lidt op for sub’ens volumen.

Se også:  Sonos lancerer billig soundbar - se dansk pris her

Det gør man i Sonos-appen. Det er også her du vælger hvilke højttalere Sub Mini skal spille sammen med. Det er nogenlunde nemt at skifte, hvis du eksempelvis vil bruge den sammen med stereohøjttalere i stedet for hjemmebio.

Løfter oplevelsen enormt

Det er ikke meget at sætte en finger på. Sub Mini er veldesignet og gør lige præcis det den skal. Leverer ubesværet den dybe bas, som Sonos-højttalere ikke i sig selv er i stand til.

Prisen kan diskuteres. 3.749 kroner ikke urimeligt, men set i forhold til hvilke produkter den er tænkt at spille sammen med, kan det synes lidt voldsomt.

Den koster det samme som Beam Gen 2 og betydeligt mere end Ray. Det er sjældent, at man spenderer ligeså meget eller mere på sin sub som på sin soundbar. Om målgruppen er klar til at betale så meget for bas skal blive interessant at se. Vi anbefaler, at man gør det. Især som supplement til Beam Gen 2 er Sub Mini en opgradering der giver rigtig god mening. Den hæver underholdningsoplevelsen til nye højder.

Pris: 3.749 kroner

 


TAGS
hjemmebio
Sonos
sub
Subwoofer

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S