Home » Hovedtelefoner og højttalere » Sonos Soundbase [TEST]: Lækker lyd under tv’et
Sonos Soundbase [TEST]: Lækker lyd under tv’et

Sonos Soundbase [TEST]: Lækker lyd under tv’et

Share

Sonos Soundbase er skabt til at stå under tv’et, så du kan få stor lyd, når du ser film og serier på fladskærmen. Det er dog ikke en løsning for alle

Det er langt fra alle, der har tv’er hængende på væggen. Faktisk har de fleste tv’et stående på et bord eller en hylde. Og her er det ikke så praktisk med en soundbar, hvis man vil forbedre lyden fra den flade skærm. Som et alternativ til deres Playbar har Sonos derfor skabt Playbase, der i stedet for at hænge på væggen, skal stå under tv’et.

Ikke for alle

Lad os blot slå det fast med det samme. Playbase vil ikke passe ind i alle stuer. Heller ikke selvom man er blandt dem, der har et stående tv. Højttaleren er nemlig skabt som en stor plade, der godt nok ikke fylder meget i højden, men i omkreds strækker sig længere, både i bredden og i dybden end det gennemsnitlige tv-bord og vel nok også de fleste hylder og kommoder.

Se også:  Stor opdatering til Sonos: Bedre batteritid og mere surround

Det er dog ikke desto mindre en flot højttaler, minimalistisk og stilfuldt skabt ud i ét enkelt stykke, uden tydelige sammen-føjninger, og med et utroligt fintmasket gitter omkring højttaleråbningen.

Få forbindelser

En anden udfordring kan blive at få højttaleren til at tale sammen med din hjemmebio. For den eneste mulighed for at tilkoble højttaleren er via optisk kabel. De fleste nyere tv’er har optisk udgang, men langt fra alle projektorer eller skærme, der ikke lige er et tv. Og i så fald er det bare surt. En HDMI-indgang havde virkelig gjort tingene nemmere, men Sonos ser åbenbart ikke denne tilslutning som en holdbar løsning, for den findes heller ikke på Playbar.

En måde at komme rundt om det på er at køre lyden gennem en anden Sonos-højttaler, hvis du har en. Og vel at mærke en af dem med ekstern indgang. Så kan du koble tv’et til denne og sende lyden trådløst videre til Playbase. Det betyder dog, at du mister de særlige tv-funktioner i Playbase og muligheden for at køre surround, så det giver kun mening, når du bruger den til musik.

Se også:  Sonos One [TEST]: Nem at finde plads til – og to assistenter
Imponerende lyd

Playbase er således en løsning, som kun et begrænset brugersegment kan få ordentlig glæde af. Og det er egentlig ærgerligt. For der er virkelig tale om en god højttaler.

Sonos har formået at afbalancere i de i alt 10 højttalerenheder, så tale og effekter i det øvre register står helt klart og tydeligt, mens bunden er så stor og kraftfuld, at en dedikeret subwoofer faktisk ikke er en nødvendighed for, at man føler, man får det hele med.

Til musik fungerer Playbase også rigtig godt, så man kan snildt overveje den som en allround-højttaler til stuen, hvis man vil samle det hele ét sted.

Sonos Playbase
  • Features
  • Lyd
  • Brugervenlighed
  • Pris
4

Sammenfatning

Alt om DATA siger:
»Byggekvalitet, lyd og brugervenlighed er helt i top. Grundet det særprægede design er det dog ikke en højttaler, der vil passe ind alle steder. Manglen på HDMI-indgang indsnævrer målgruppen yderligere.«

Nøgletal
Pris: 5999 kr.
Lydenheder: 6 mellemtone, 3 tweetere og 1 woofer + 10 digitale klasse D-forstærkere
Tilslutninger: Optisk, ethernet
Betjening: Touchstyring, mobil-app
Dimensioner: 58 x 720 x 380 mm
Vægt: 8,6 kilo
Farver: Sort eller hvid

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
højtaler
lydbar
Sonos
soundbar
Trådløs højttaler

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S