Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Sonos Playbar: Lidt for mange mangler

Prisen er høj, og der mangler subwoofer, men som lydsystem er Sonos Playbar godt tænkt.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Sonos Playbar adskiller sig på mange måder fra konkurrenterne, da den er konstrueret, så den også kan fungere som en del af et større Sonos-baseret multirums-lydsystem.

På det punkt er Sonos-løsningen genial, for du kan løbende blot tilføje en ny enhed, som du kan streame til. Desuden er Sonos multirums-muligheder og ikke mindst adgang til streamingtjenester bedst på markedet.

Du kan sagtens bruge Playbar som ren musikafspiller, da den spiller varmt og behageligt, aldrig grimt. Vi er dog ikke på nogen måde oppe i entusiastklassen.

Som lydbar mangler Playbar i den grad indgange til HDMI og HDMI ARC. Her er en avanceret opsætning, hvor du kan bruge den optisk digitale lydudgang i dit tv og bruge dit tv’s remote, når det er sat op. Fint nok.

Problemet er bare, at ikke alle tv’er fungerer med løsningen, og så skal du skrue ned for tv’et med din fjernbetjening og bruge Sonos-appen til at skrue op og ned med i stedet. Det duer ikke rigtig, så tjek, om Playbar kan bruges med dit tv, før du køber.

Der er en god fyldig klang på stemmer.

Lydmæssigt er Playbar godt med ved tv-nyheder og almindelige udsendelser, men ved film mangler du den dybde og det drøn, en subwoofer kan give. Vi har prøvet Playbar med subwooferen Sonos Sub, og det hjælper, men så er prisen også oppe over de 10.000 kroner.

Sonos Playbar ser nydelig ud på væggen. Den ligner ikke en traditionel lydbar, og det er rosende ment. Sonos Playbar ser nydelig ud på væggen. Den ligner ikke en traditionel lydbar, og det er rosende ment.

[irp]