Test: Sonos-oplevelsen er blevet endnu større

Test: Sonos-oplevelsen er blevet endnu større

Share

Sonos har redesignet sin største højttaler helt fra bunden. Det er der kommet en særdeles vellydende multirumsoplevelse ud af.

Sonos er kongen af trådløse multirumshøjttalere. Ikke kun fordi producenten var først på markedet, men især fordi Sonos indtil videre har skabt den mest brugervenlige tilgang til trådløs lyd i hjemmet.

Software er dog én ting, højttalerkvalitet noget andet, og den skal også følge med for at give en tilfredstillende oplevelse. Med Play:5 har Sonos forfinet flagskibet i serien for at give endnu bedre lyd til din trådløse musik.

Solid kvalitet
Den velvoksne højttaler giver et betryggende indtryk af kvalitet. Der er god tyngde i den, men det simple design har samtidig en elegant lethed, så den ikke virker voldsom at have stående i stuen.

Skallen er af hård plast, og der er et finmasket gitter på fronten. På midten sidder en play-knap, men ellers er de fysiske knapper, vi kender fra resten af serien, afløst af to touchknapper til volumen. Fordelen er, at de tilpasser sig højttalerens position, så du altid skruer op på den knap, der er til højre eller øverst.  

Se også:  Nu kan du endelig styre Sonos udenfor app'en

Bagpå er der en rund power-knap, som også bruges til opsætningen af højttaleren (der som altid er utrolig nem). Ved siden af er der en helt almindelig minijack-indgang, som er nyttig, når du har lydkilder, der ikke kan afspilles over Sonos-appen. Højttaleren finder selv ud af at distribuere lyden videre til de andre højttalere, hvis du har flere i dit setup.  

Stort stereobillede
Play:5 udgør en komplet stereohøjttaler i sig selv. Den er forsynet med tre tweetere og tre midwoofere, som også dykker ned i basregistreret. Dertil kommer seks digitale D-forstærkere, der sørger for, at hver enkelt højttalerenhed forstærkes optimalt.

Resultatet er en stor og rummelig lyd, hvor detaljerne står rigtig flot og med en imponerende fornemmelse af dybde. De får rigtig meget bund med uden at virke for pumpede, og toppen står også skarpt og flot. Mellemtonen har tendens til at blive lidt udtværet og kedelig, men ikke i en grad, der for alvor trækker ned, for det er virkelig en vellydende højttaler.

Se også:  Test: Lækker universal højttaler

Højttalerenhederne er placeret, så lyden spredes ud i rummet. Blot med en enkelt højttaler får du således flot stereo-lyd.

Et steresæt med to separate højttalere er dog selvsagt at foretrække. Her kan du justere stereobilledet ved enten at lægge højttalerne ned eller stille dem op – det første giver en bredere stereoeffekt, mens det sidste giver et mere fokuseret lydbillede.

Kalibrerer sig selv
Når det gælder Sonos, spiller softwaren en stor rolle. Samtidig med lanceringen af den nye Play:5 er der frigivet en opdatering til appen.

Den rummer blandt andet den nye TruePlay-funktion, som gør det nemt at kalibrere højttaleren til dit rum. Bevæg dig rundt i rummet et par minutter, mens din mobil udsender en høj tone, så analyserer software rummet og indstiller højttalerne optimalt i forhold til det.

Del denne