Home » Hovedtelefoner og højttalere » Sonos Move [TEST]: Sonos flytter ud
Sonos Move [TEST]: Sonos flytter ud

Sonos Move [TEST]: Sonos flytter ud

Share

Move har, som den første Sonos-højttaler, batteri og Bluetooth. Det betyder, at du kan tage den med dig hvor som helst. Men hvordan klarer den overgangen fra hjemmeboende til udeboende?

Sonos har hidtil været noget, der udelukkende hørte til i hjemmet. Alle tidligere højttalere har været bundet til væggen med strømkabel og været afhængige af hjemmets Wi-Fi for at fungere. Sådan er det ikke med Move. Den nye højttaler kan tages med hvor som helst og bruges uanset, om der er internet eller ej.

Højttaler til haven

Men én ting er, at man kan tage den med sig, en anden er, om man overhovedet gør det. For det er ikke en handy lille højttaler. Det er lidt af en basse, betydeligt større end Sonos One, den mindste i Sonos-sortimentet, og med solid vægt på 3 kilo. Der skal en god rygsæk til, hvis den skal med ud.

Et håndtag på bagsiden, i form af et indhak, gør den dog nem at flytte på, når du går derhjemme. Og det er faktisk også det, den primært er tænkt til. Som en mere mobil løsning, der ikke er bundet til ét sted i hjemmet, men kan placeres, som man har lyst. Ikke mindst i haven, på altanen, i gården eller andre udeområder.

Se også:  Sackit Moveit X [TEST]: Designlækker dansk model

Den tåler moderate stød, mens en IP56-certificering sikrer, at den ikke tager skade af lidt støv og vand. Den er på ingen måde vandtæt, men du skal ikke bekymre dig, hvis den får lidt regn. Der medfølger ladestander. En fin løsning, hvis højttaleren har en fast placering, som den vender tilbage til. Men der er heldigvis også almindelig USB-C-opladning, så du ikke behøver at huske standeren, hvis du tager Move med ud.

Bluetooth begrænser

Tilkoblingen til Sonos-systemet sker som med enhver anden højttaler. Move kan indgå i multirumssetup samt stereopar (ikke surround) på lige fod med andre Sonos-højttalere og tilgå alle de samme tjenester. I hvert fald når den er på Wi-Fi. Når Wi-Fi ikke er tilgængelig, er der mulighed for Bluetooth. Du skifter med en knap på bagsiden. Så kan du parre Move med mobilen som enhver anden Bluetooth-højttaler.

Se også:  Audio Pro T3+ [TEST]: Simpel kvalitetshøjttaler

Du har dog ikke adgang til Sonos-systemet længere. Musikken spilles direkte fra dine streamingapps. Det er lidt ærgerligt, at man må træde ud af Sonos-universet og således undvære spillelister, personlige favoritter osv. Oplevelsen havde været bedre, hvis man kunne blive i Sonos-appen, og det havde samtidig givet brugerne større incitament til at investere i netop denne Bluetooth-højttaler. Batterievetiden er 10 timer. Ikke overvældende, men rigeligt til en sommeraften i haven.

Tilpasser selv lyden

I størrelse befinder højttaleren sig et sted mellem Sonos One og Play:5. Det samme kan siges om dens lydmæssige formåen. Der er mere overskud og bund i den end Sonos One, men ikke helt så meget som Play:5. Det er en højttaler, der vil kunne spille de fleste rum op og gøre det på yderst tilfredsstillende manér. Den lyder virkelig godt, og da den er konstrueret med 360-graders højttaler, lyder den lige godt fra alle vinkler.

Sonos Move
  • Features
  • Lydkvalitet
  • Brugervenlighed
  • Design
  • Batteri
  • Pris
4

Summary

Alt om DATA siger:

»Størrelsen hæmmer dens mobilitet, og vi havde gerne set, at man kunne blive i Sonos-universet, når Bluetooth slåes til. Ikke desto mindre er det en lækker og velspillende højttaler, som på genial vis tilpasser sig omgivelserne.«

Nøgletal:

Pris: 2999 kr.
Lyd: 2 digitale klasse-D forstærkere, nedadrettet tweeter, mid-woofer
Forbindelse: Wi-Fi 2,4 GHz og 5 GHz, Bluetooth, Apple AirPlay 2
Batteri: Cirka 10 timers musik
Design: IP56 (støv, vandstænk), stød
Mål: 240 x 160 x 126 mm
Vægt: 3 kilo
Drev: 2x 128 GB ssd raid 0, 1 TB HDD
Tilslutninger: 6x USB 3.0, HDMI, 2x mini-DisplayPort, SD-kortlæser

TAGS
bluetooth-højtaler
højtaler
Sonos

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S