Sonos Beam [TEST]: Stor biograflyd fra kompakt Sonos-højttaler

Sonos Beam [TEST]: Stor biograflyd fra kompakt Sonos-højttaler

Share

Sonos Beam er kompakt og relativt prisvenlig, men leverer varen i hjemmebiografen og åbner Sonos-universet op for omverdenen i hidtil uset grad

Sonos har allerede to tv-højttalere i sortimentet, Playbar og Playbase. Nu kommer sørme en tredje. Beam gør det ikke bare prismæssigt mere overkommeligt at få tv-lyden integreret i sit Sonos-setup. Den byder også på andre egenskaber, som bør give den bredere appel end sine to ældre artsfæller.

Kompakt og stilren

Med sit relativt kompakte og vanligt stilrene design er det en højttaler, der gnidningsfrit blender ind i indretningen af en moderne dansk dagligstue. Den fås i sort eller hvid, kan stå på et bord under dit tv eller monteres på væggen, hvis du køber et beslag.

Opsætningen foregår nemt, helt som enhver anden Sonos-højttaler. Har du bare sat én op, kender du proceduren. En forskel er dog, at du kan bruge Beam som centrum for et surround-setup, med to andre Sonos-højttalere koblet til som satellitter. Du kan også forbinde en SUB for at få den helt dybe bas med. Vi testede højttalere både for sig selv og i surround-setup med to Play:5.

Se også:  Sonos One [TEST]: Kendt højttaler med Amazon-understøttelse
Stor lyd

Har man i forvejen stiftet bekendtskab med eksempelvis en Play:1 eller for den sags skyld Playbase, så ved man, at Sonos er i stand til at klemme stor lyd ud af højttalere, der ikke fylder voldsomt meget. Og det er da også tilfældet med Beam.

Otte højttaler-enheder arbej-der sammen om at levere et fyldigt lydbillede, der når godt ned i det dybe spektre, giver flot klarhed i det øvre og har en imponerende vidde, så det føles som om, lyden rækker langt udover højttalerens fysiske rammer.

Du får således den store rumlen fra eksplosioner, tydelig gengivelse af tale og fornemmelsen af at sidde midt i handlingen, med en klar rumlig fornemmelse af hvert element i lydbilledet.

Se også:  Sonos gør dine gamle højttalere smarte

I sig selv er Beam således i stand til at give en helt igennem glimrende surround-oplevelse til film. I setup med to Play:5 bliver lyden selvsagt væsentligt større og surround-effekten mere markant. Her fungerer Beam som fint centrum, der fremhæver stemmer og skaber fokus.

Du kan vælge, hvor stærkt stemmer skal stå i lydbilledet, og der er også en Nat-tilstand, som dæmper voldsomme lyde. Til musik fungerer Beam også ganske glimrende. I en mindre stue vil den fint kunne gøre det ud for et musikanlæg, med rigelig kraft til at spille rummet op.

Del denne