Home » Hovedtelefoner og højttalere » Sonos Beam (Gen 2) [TEST]: Stor surround til stærk pris
Sonos Beam (Gen 2) [TEST]: Stor surround til stærk pris

Sonos Beam (Gen 2) [TEST]: Stor surround til stærk pris

Share

Beam (Gen 2) understøtter ligeledes TrueHD, MAT, Dolby Digital Plus og Dolby Digital. Inden længe kommer også Dolby DTS. Er der HDMI eARC-udgang på dit tv, er det den sikreste vej til at udnytte alle formater. Det kan være mere begrænset hvad du får hvis du anvender ARC. Der er også mulighed for optisk forbindelse, men den understøtter ikke Dolby Atmos og andre af de mere avancerede surround-formater.

Musik i hi-res

En ny og markant stærkere processor er blandt de bærende årsager til at Beam (Gen 2) kan køre Atmos. Den gør samtidig at musikkvaliteten får et løft. Beam (Gen 2) understøtter hi-res musik i 24 bit, 48 kHz. Det er dog kun via Qobuz du kan få glæde af den høje kvalitet lige nu, men der åbnes op for Ultra HD hos Amazon Music senere på året. Vi krydser fingre for at turen inden længe også kommer til Tidal.

Se også:  Duel på tv-lyd: Lydbar versus surroundanlæg

Uanset hvilken tjeneste det drejer sig om vil det dog kræve et hi-res-abonnement at udnytte den høje lydkvalitet.

Når det gælder almindelig musiklytning leverer Beam også en ganske solid oplevelse. Der ér forskel i gengivelsen på den nye og den gamle model, men den er ikke kæmpe stor. Der er lidt mere luft i lydbilledet på Gen 2, mens den gamle model er mere kompakt og direkte i sin gengivelse Beam. Men det altså så lille en forskel, at den reelt er uden betydning.

Fantastisk allround-højttaler

Har man i forvejen den gamle version af Beam er der således ingen grund til at opgradere, hvis det først og fremmest handler om at lytte til musik fra Spotify.

Se også:  Sonos Arc [TEST]: Dyr lydbar – men med kvaliteter

Det er der til gengæld i den grad, hvis du har tænkt dig at bruge Beam til filmlyd, og i særdeleshed hvis du har Atmos-kompatibelt udstyr. Så er der en verden til forskel mellem den gamle og den nye model. Prisen er da også en lidt højere på den nye, men pengene er godt givet ud.

Du får simpelthen ikke bedre filmlyd til denne pris, og når du så samtidig lægger alle de fine Sonos-features oveni, har du virkelig en fantastisk allround-højttaler her.

Pris: 3.749 kroner

TAGS
beam
Dolby Atmos
Sonos
Surround

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S