Home » Hi-Fi » Sonos Amp [TEST]: Mere underholdning med nyt musikanlæg
Sonos Amp [TEST]: Mere underholdning med nyt musikanlæg

Sonos Amp [TEST]: Mere underholdning med nyt musikanlæg

Share

Sonos særlige forstærker Amp er ankommet i en ny version. Du kan blandt andet bruge forstærkeren til at forbinde dit stereoanlægs højttalere med et Sonos-multirumssystem

Der skulle gå næsten 10 år, før vi fik en ny Sonos Amp. Nu er den her. Det er et lidt specielt produkt, for det giver dig nogle helt særlige muligheder, som ingen andre produkter tilbyder.

Som tilnavnet Amp antyder, er der tale om en forstærker. Men nyheden er mere end det – det er nok mere dækkende at kalde Amp for et komplet musikanlæg, hvor der kun mangler højttalerne. Med Amp kan du flere ting, herunder få trukket dit stereoanlægs eksisterende højttalere, en pladespiller, dit tv og andre ting ind i Sonos-multirumsmiljø.

Se også:  Sonos Roam [TEST]: Så sej er den lille bærbare Sonos-højttaler

Det er et markant plus ved Amp, at nyheden giver mulighed for at aktivere eventuelle ægte hi-fi-højttalere i dit hjem. De vil ofte have langt højere komponent- og byggekvalitet end de små streaminghøjttalere – inklusive Sonos’ egne – som nærmest er enerådende i dag. Med Amp kommer de ind i streaminguniverset, og du får således to fordele på en gang.

Amp kan styres med en Sonos-app fra din mobiltelefon, så på den måde får du adgang til alle de musiktjenester og funktioner, som Sonos understøtter, også selvom du ikke lige afspiller musik gennem en af Sonos’ egne højttalere.

Sonos Amp har været den lange ventetid værd, for den er spækket med interessante detaljer. Allerede når du pakker boksen ud, leverer Amp en særlig, ”lækker” oplevelse. Ligesom Apple er Sonos nemlig mestre i at pakke tingene smukt ind. Den sorte kube, som er 21,7 lang og bred, men blot 6,4 centimeter høj, er endda pakket ind i en stofpose.

De fire højttalerterminaler til højre er aftagelige, så du lynhurtigt kan montere højttalerkabler.

Selve enheden er også et ganske flot syn. Opdateret og stærkere. Nu leverer Amp hele 2 x 125 watt kontinuerligt – det er 45 watt mere pr. kanal end den tidligere version.

Ud over mere power og flot design er der spændende finesser i den nye Sonos Amp. For eksempel kan du tage højttalerterminalerne ud. Det gør det uhyre enkelt at fastgøre højttalerkabler i terminalerne.

På bagsiden finder du også udgang til subwoofer samt en HDMI-indgang. Du kan med andre ord slutte Amp til dit tv og få tv-lyden ud til de højttalere, du har koblet på Amp. Hvis du desuden råder over en aktiv subwoofer (altså med indbygget forstærker), kan du sikre ekstra dyb bas.

Fyldigere tv-lyd

Resultatet er mildt sagt enestående. Du får en langt større, fyldigere og mere klar lydgengivelse end fra tv’ets egne højttalere. Især ved film med mange lydeffekter vil du nyde det voluminøse og medrivende lydbillede.

Sonos Amp
  • Kvalitetsindtryk
  • Brugervenlighed
  • Funktioner
  • Ydelse
  • Pris
4

Summary

Testholdet mener:

Sonos Amp samler alle dine underholdningsenheder i Sonos-miljøet. Det gør den effektivt og særdeles brugervenligt. Lydkvaliteten er god og kraftfuld, omend lidt under niveauet for prisklassens rene hi-fi-forstærkere. Det er dog ikke hovedpointen her – derfor får musikenheden vores anbefaling.

Teknisk set:

Sonos Amp
Pris: 5199 kroner
Effekt: 2 x 125 watt
Indgange: Analog, HDMI, Subwoofer
Dimensioner med fod: 21,7 x 21,7 x 6 cm
Vægt: 2,1 kilo

TAGS
Højttaler
multisystem
Sonos

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S