Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Som taget direkte fra månen

Det er i hvert fald et design af computere, som vi ikke har set magen til før.

Af Jan Skøt, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Faktisk har den en indbygget Linux-computer til at holde styr på hovedcomputeren.

BFG hedder firmaet bag, og de kalder denne maskine Phobos, sandsynligvis efter Mars’ største måne.

Den mest interessante facilitet er den lille LCD-skærm på fronten, den er nemlig langt mere end en LCD-skærm. For det første er den berøringsfølsom, og for det andet er den brugerflade ind til den Linux-computer, der styrer Phobos.

Ved at bruge en selvstændig computer til skærmen kan den bringes til at gøre meget mere, end man kan med LCD-skærme, der ”bare” er koblet direkte til computeren.

I Phobos er hovedformålet at overvåge og styre hovedcomputeren. Man kan vælge at aflæse alle mulige typer af data om processorernes hastighed og temperatur. Også her er der ekstra faciliteter, for skærmen kan også vise plads tilbage på harddiskene, eller hvor meget hvert enkelt af de otte tråde i processorens i7 CPU bliver belastet.

Derudover er det muligt at overclocke via miniskærmen. Man kan enten vælge forudindstillede trin eller vælge frit mellem de fleste af de indstillinger, der normalt bruges til overclock. Der er endda en mulighed for underclock, så maskinen bliver meget stille og er velegnet som stuens mediacenter.

Denne form for overclockning foregår direkte, der skal ikke bootes mellem indstillinger, og det er jo den rigtige måde at gøre det på.

Endelig er det muligt at betjene alle former for multimedia via miniskærmen uden overhovedet at aktivere styresystemet på hovedcomputeren, så er den bare et temmelig avanceret stereosystem. Og der er selvfølgelig en iPod-dock på toppen af maskinen.

Phobos fås i en række forskellige konfigurationer, hvor den kraftigste – Elite – er den mest interessante:

Den har naturligvis Core i7 965 Extreme Edition 3.2 GHz på et X58 motherboard og to af BFGs egne Nvidia GeForce GTX200 grafikkort. Der er seks GB hukommelse, fire Velociraptor drev på 300 GB. Velociraptor er de hurtigste drev på markedet – men den burde nu alligevel have et SSD-drev.

Til at levere strømmen til det hele er der en 1200 W strømforsyning.
Phobos er lidt speciel, fordi alle ledninger føres nedenud af kassen, så den er præsentabel i stuen. Derfor insisterer BFG på at komme ud at installere den med et opfølgende servicebesøg et halvt år senere. Man kan dog ikke udelukke, at de kan overtales til at sende et system til Danmark, hvis man kan finde de omkring 40.000 kroner, det koster.

Se mere på www.bfgsystems.com.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere