Home » AOD Pro » Solstice [TEST]: Arbejd på samme skærm fra flere computere
Solstice [TEST]: Arbejd på samme skærm fra flere computere

Solstice [TEST]: Arbejd på samme skærm fra flere computere

Share

Skærmdeling er smart til møder og undervisning, hvor alle de tilstedeværende sidder med en computer. AOD har prøvet kræfter med en løsning, Solstice, der hører hjemme i enterprise-klassen

”Forestil dig et trådløst mødelokale, hvor der ikke skal tages hensyn til, hvilket stik folk har på deres laptop. Hvor du nemt kan vise indhold fra din telefon eller tablet, hvad enten den kommer fra Apple eller kører Android. Hvor du kan se og skifte mellem flere mødedeltageres indhold.”

”Imagine …” – amerikanske Mersive sparer ikke på lyrikken i deres præsentation af Solstice, som de også kalder det perfekte trådløse møde- og læringslokale, hvor indhold er placeret i centrum af oplevelsen.

En lille sort boks, som Solstice har døbt Pod, kan gøres til det fysiske centrum i et lokale, hvor flere deltagere deler og kontrollerer indhold fra deres bærbare computere og mobile enheder som tablets og smartphones. Dette indhold kan præsenteres på en eller flere skærme eller sendes til en projektor og videre op på et lærred.
Bortset fra en grøn lysliste under fronten gør den lille Pod ikke meget stads af sig selv.

På bagpanelet sidder de tilslutninger, som bruges til integration i lokalets installationer – en LAN-port (RJ45 PoE+), en analog audioudgang til et lydsystem, to USB 3.0-porte, som for eksempel kan bruges til et tastatur og en mus, og to HDMI-terminaler (2.0 og 1.4) til skærm/projektor. HDMI 2.0 gør det muligt at overføre videoindhold i tårnhøj 4K/UHD-kvalitet. På fronten er der HDMI og USB-C ad hoc-terminaler til klientenheder uden trådløst netværkskort.

En smartphone kan kommunikere med Solstice Pod via Miracast. Vi foretrækker dog at bruge mobilens browser.

Lad os få spørgsmålet om prisen besvaret med det samme. Til 12.800 kr. (eksklusive moms, men inklusive licens) er Solstice Pod milevidt fra en Apple TV-enhed, for slet ikke at tale om en Chromecast-dongle. Dette fortæller højt og klart, at det ikke er hardware, Mersive lever af, men software.

Se også:  Her er 3 ukendte – men gode – videomøde-løsninger

Solstices hardware og software er lokaliseret til 17 sprog, heriblandt dansk. De danske oversættelser er sådan set glimrende, men når firmaets dokumenter og vejledninger foreligger på engelsk, giver det efter vores vurdering mest mening at holde sig til dette sprog, i hvert fald mens udstyret sættes op og indstilles. De brugerorienterede funktioner kan derefter vælges på dansk, hvis dette letter arbejdssituationerne.

Til større virksomheder

Alene prisen gør, at Solstice Pod primært henvender sig til virksomheder og institutioner af en vis størrelse, hvor der typisk vil være en it-administrator eller en supportfunktion. Da Brian Thorngaard, product manager hos den danske distributør Imagosonas, besøgte os, havde han klargjort Pod’en, så han nemt kunne gennemgå dens features, og oprettet denne signatur som bruger. Derefter har vi arbejdet på egen hånd, og det er gået imponerende smertefrit.

Se også:  5 tips til et godt digitalt hjemmekontor

Solstice Pod booter hurtigt. Efter 35 sekunder vises en startskærm med et dekorativt motiv og de to oplysninger, man behøver for at logge sig på systemet: en URL-adresse og en adgangskode. Første gang man logger på – i vores situa-tion på en laptop, får man besked om at downloade en app. Det går lynhurtigt, når man befinder sig i samme rum som en Wi-Fi 6-router i AX6000-klassen.

Hardwaredelen i et Solstice Pod møde- og
samarbejdssystem set forfra og bagfra. Der er support for to skærme/projektorer, hvoraf den ene kan have 4H/UHD-opløsning.

Som klient har man tre muligheder for at dele indhold. Man kan sende hele sit skrivebord til Solstice, men man kan også nøjes med at dele det aktive vindue, der eksempelvis kan være et program som PowerPoint eller en streamingtjeneste. Og endelig kan man streame praktisk talt enhver mediefil. Det ønskede indhold vælges helt normalt i Stifinder, når man – som vi – arbejder i et Windows-miljø.

Vi har også prøvet at downloade Solstice-appen til Android på en Samsung Galaxy Note10. Bortset fra den mindre skærm fungerer denne klient fuldstændigt som vores laptop. Lidt overraskende bryder Solstice sig ikke meget om Windows Edge-browseren. Man kan godt logge sig ind via Edge, men når man prøver at streame for eksempel fra DR TV, får man en fejlmelding og bliver henvist til Chrome eller Firefox.

TAGS
hjemmearbejde
Samarbejde
skærmdeling
solstice

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S