Home » Bærbar computer » Solid bestykket Fujitsu Siemens-bærbar
Solid bestykket Fujitsu Siemens-bærbar

Solid bestykket Fujitsu Siemens-bærbar

Share

Bærbare computere skal ikke partout være udstyret med en
Intel-processor, her er et eksempel på en AMD-baseret bærbar, og den overbeviser
på flere punkter

Fujitsu Siemens har produceret bærbare computere i mange år, og det tilmed i fin kvalitet. Mærket har dog i stor stil været sidestillet med virksomhedsbrug, og et nobelt samt måske lidt støvet image. Denne gang drejer det sig dog om en bærbar fra Fujitsu-Siemens’ consumerlinje. Disse modeller er kendetegnet ved at have en noget yngre fremtoning, samt at være designet i Japan, hvorimod de traditionelle virksomhedsmodeller designes i Tyskland.

Amilo PA 3553-002 er ligeledes kendetegnet ved at basere på en AMD Turion X2 Ultra ZM-80-processor på 2,1GHz. Desuden er der tale om et forfriskende pust, som bryder ind i mængden af Intel-baserede bærbare, der har haft det med at dominere mediebilledet i lang tid. Jamen, hvad byder denne bærbare så på? Ja faktisk en hel del for pengene.

Gode allround-egenskaber

Det er ingen hemmelighed, at AMD Turion X2 ZM-80-processoren er skabt ved hjælp af 65nm produktionsteknologi. Den har derfor, selv om den er opgivet til at have en maksimal TDP på 32 watt, visse ulemper i forhold til de termiske egenskaber, som Intels nyeste processorer, baseret på 45nm produktionsteknologi, besidder. Det kan mærkes i forhold til, at den bærbare bliver lidt lun i området under den indbyggede touchpad. Men processoren er kun en lille brik af, hvad der giver denne bærbare dens eksistensberettigelse.

Se også:  Prisstærkt AMD-bundkort giver dig den nyeste teknologi

Der er tale om en bærbar, der tilstræber at have en elegant stil, men hvor det fornemmes, at de sidste ressourcer til de ekstra lækre og eksotiske materialer er sparet væk. Der er dog stadig tale om en bærbar med sit eget udtryk, og materialerne virker trods alt ikke direkte billige.

Lidt en tyksak

Chassiet er relativ tyk for en 15,4”-bærbar at være, den er ikke hoppet med på den bølge af stadig slankere chassier, som producenterne prøver at anvende i deres bærbare. Vægten er med 2,95 kg absolut også i den høje ende af det komfortable ved transport. Skærmen er som sagt på 15,4” af glare-typen og råder over den traditionelle opløsning på 1280×800 pixels. I forbindelse hertil falder det naturligt at fortælle, at Amilo PA 3553-002 råder over Hybrid CrossFire. Det vil sige, at det indbyggede dedikerede HD 3470-grafikkort med 256MB ram kan arbejde sammen med det i chipsættet integrerede grafikløsning for højere ydelse.

Windows Vista Home Premium 32bit er det valgte operativsystem, og den bærbare har 4GB DDR2, ram, hvilket sædvanen tro får en undrende rynke frem i panden. Den sidste GB ram vil oftest ikke kunne udnyttes ordentligt i et 32bit operativsystem. Harddisken er en Western Digital Scorpio på 320GB med 5.400rpm omdrejningshastighed. Alt dette resulterer i PCMark Vantage i en PCMark Suite score på 2490 PCMarks, de enkelte underscores røber, at Amilo PA 3553-002 først og fremmest har sine styrker i allround-opgaver og mindre er en spillebærbar. Spiltestens score på 1935 point viser dette i al sin tydelighed.

Se også:  Selvbyggere, glæd jer – Shuttle laver mini-barebone til AMD-cpu

En solid all-rounder

Til alle andre opgaver er PA 3553-002 dog rigelig stærk og nyder godt af den fornuftige mængde ram. Ellers kan det siges, at der bydes på snart sagt alt, hvad hjertet kan begære med 802.11n trådløs og Gbit/s LAN-tilslutning.

Der er to usb 2.0 interfaces, et FireWire-stik, hdmi- samt VGA-udgang og endelig eSATA-stik. Dette supplementeres af en 15-in-one-kortlæser. Det optiske drev i denne enhed er en multi dvd dual-layer brænder, men enheden kan leveres med Blu-ray-drev hvis ønsket. Batterilevetiden målt i Battery Eater er på 2 timer og 20 minutter med Hybrid CrossFire slået til.

Sidste punkt på dagsordenen er tastaturet og touchpad, første er for så vidt i orden men føles dog en anelse for fjedrene og ikke stram nok i betrækket. Touchpad føles derimod lige som en sådan skal med dejlig respons ved brug.


Amilo PA 3553-002
 • Udskrifthastighed
 • Udskriftkvalitet
 • Rækkevidde
 • Støj
 • Batterilevetid
 • Ruteberegning
 • Satellitsignal
 • Billedekvalitet
 • Elforbrug
 • Komfort/brug
 • Ydelse
 • Features
 • Brugervenlighed
 • Pris
4

Alt om DATA siger

God allround-bærbar til de daglige opgaver, der fås generelt meget for pengene. Ydelsen er bestemt også tilfredsstillende, så længe Amilo PA 3553-002 ikke forventes at levere spilorgier.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
AMD
CrossFire
fujitsu-siemens
Turion
Windows Vista

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S