Home » Lagerenheder » Solid state er sagen
Solid state er sagen

Solid state er sagen

Share

Hertil kommer, at adgang til 4k-vilkårlig ydelse også inddrager spørgsmålet om kødybde. Kort fortalt er kødybde et mål for antallet af samtidige krav om drevadgang. Eftersom ssd’er typisk har flere adgangskanaler, kan de eksekvere adgangskrav parallelt og give dynger af båndbredde.

Det er ganske almindeligt for en server-pc, der leverer websider eller databaseadgang til mange klienter.

Til desktop-pc’er? Ikke rigtig. Det er i stedet meget lave kødybder på en til fire, der betyder noget, og i disse scenarier betyder et ssd’s iboende parallelisme meget mindre. For at gøre en lang historie kort; Hvis du er på jagt efter en enkelt målestok, der giver den bedste indsigt i, hvordan et givet ssd vil få din pc til at føles kvikkere til daglig, er det 4k-vilkårlig løsning med en kødybde én benchmark, du skal have fat i. Den højeste sekventielle ydelse er simpelthen ikke fyldestgørende nok.

SSD’ernes fremtid

Man kan hævde, at fremtiden allerede er her. De to mest lovende kandidater til det, der skal erstatte NAND-flash i rollen som den oplagte ikkeflygtige hukommelsesteknologi, er foreløbig Intels 3D Xpoint (udviklet sammen med Micron) og Samsungs Z-NAND.

Se også:  Samsung 860 Evo 500 GB [TEST]: Langlivet SSD

Begge drev kan man i dag få på markedet. Der er imidlertid ingen af dem, der er kommet i nærheden af mainstreampriser, og de sigter primært på kommercielle applikationer i den tunge ende.

Kan Samsungs Z-NAND hamle op med Intels Optane?

Kan Samsungs Z-NAND hamle op med Intels Optane?

3D Xpoint, der er grundlaget for Intels Optane-drev, er en ægte revolutionerende afsked fra NAND-flash. I stedet for at lave hukommelsesceller ud af bittesmå kapacitorer i stil med NAND, er 3D Xpoint en modstandsbaseret teknologi, der bruger store ændringer i cellematerialet til at ændre dets modstandsniveau og dermed angive en hukommelsestilstand.

Hvordan klarer Samsungs Z-NAND sig i sammenligning? Ligesom med 3D Xpoint er det store salgsargument lav latens snarere end et spring i sekventielt gennemløb. Samsung siger, at firmaets for nylig annoncerede andengenerations-Z-NAND-ssd, SZ1735, giver fem gange lavere latens end de bedste konventionelle NAND-drev, og at det kommer snublende tæt på 3D Xpoint. Til sammenligning bliver Z-NAND angivet til 12–20 µs (mikrosekunder) for læselatens, mens 3D Xpoint ligger på 10 µs.

Hvordan gør Z-NAND det? Samsung tier stille. Der er tale om en afledning af SLC NAND, måske med kortere bitlines og wordlines. Når der er så lidt at arbejde med, er det svært at konkludere, hvordan konkurrencen vil falde ud. Det er ikke engang klart, i hvor høj grad Z-NAND er en proprietær teknologi, der bygger på intellektuel ejendomsret, som man ikke må kopiere.

Det er det største problem ved 3D Xpoint – at Intel sinker udviklingen, hvis den får et forspring. Men selv hvis Z-NAND ender med at være en eksklusiv Samsung-teknologi, vil Samsung versus Intel føre branchen fremad hurtigere, end hvis kun en af dem dominerer markedet for næste generations ikkeflygtige hukommelse. Det er der ingen tvivl om.

TAGS
flashdisk
Solid State
SSD

DEL DENNE
Share

Seneste Tech test
Seneste konkurrencer

Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2019
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S