Home » Internet » Søg med Bing i stedet for Google, opfordrer Mozilla
Søg med Bing i stedet for Google, opfordrer Mozilla

Søg med Bing i stedet for Google, opfordrer Mozilla

Share

Kontroversiel indstilling til private oplysninger får Mozilla til at vende Google ryggen og opfordre Firefox-brugere til at søge med Microsofts Bing

Med et simpelt add-on kan man fjerne Google og få Bing som standard søgemaskine i sin Firefox-browser. Det add-on opfordrer Mozilla nu alle Firefox-brugere til at anvende.

Mozilla kan nemlig ikke stå inde for Googles indstilling til private oplysninger. I et interview på den amerikanske tv-kanal CNBC blev Googles administrerende direktør i fredags spurgt, om man kunne stole på Google som sin bedste ven, når nu man overlader så mange personfølsomme oplysninger til virksomheden.

Til dette blev der svaret, at hvis man roder med noget, man ikke vil have andre skal vide, skulle man nok slet ikke rode med det i første omgang. ”Hvis man virkelig har brug for denne form for privatliv, er realiteten, at søgemaskiner som Google bevarer disse oplysninger i nogen tid. Det er vigtigt, at alle amerikanere er underlagt the Patriot Act (amerikansk antiterror-lov, red.), og det er en mulighed, at alle disse oplysninger kan gøres tilgængelige for myndighederne”, sagde Smith. Klippet kan ses her.

Se også:  Snart kan du vælge Google fra på Android-mobilen

Disse udtalelser fandt Asa Dotzler fra Mozilla så stødende, at han straks postede retningslinjer til, hvordan man hurtigt kan skifte fra Google til Bing på sin Firefox-browser.

Det er bemærkelsesværdigt, at Dotzler tager så drastisk et skridt, da en stor del af Mozillas indkomst stammer fra aftaler med Google, og der er indgået aftale om, at Googles søgemaskine skal være standard i Firefox indtil 2011.


TAGS
Bing
firebox
Google
Mozilla
Privatliv
søgemaskine

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S