Home » Andet » Søg med Windows 7 … og Vista
Søg med Windows 7 … og Vista

Søg med Windows 7 … og Vista

Share

Der er sjældent noget mere irriterende, end når du ikke kan finde det dokument, billede eller hvad det nu er, du står og har brug for.

Heldigvis er både Windows 7 og Windows Vista udstyret med effektive søgemaskiner, der er i stand til at jagte den fil, du mangler, hvis du vel at mærke kan give en passende beskrivelse af enten typen, filnavnet, indholdet eller datoen for, hvornår den er skabt.

Windows 7 overhaler Vista

Ikke overraskende er søgemaskinen endnu et punkt, hvor Windows 7 klarer sig hurtigere end Vista. Grundigheden er cirka den samme, da begge systemer kigger efter i både filnavn, indhold og diverse attributter.

Men specielt hastigheden er iøjnefaldende hurtigere under søgning i Windows 7 end i Vista – og begge systemer overgår langt det gamle XP.

[pt id=’2004500′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Filtrene kan du selv indtaste i Windows 7.”‘]

Filtrene kan du selv indtaste i Windows 7.

Så snart du begynder at skrive noget i Søg-feltet i Stifinder-vinduet, begynder søgningen, og oftest vises de første søgeresultater, inden du er færdig med at skrive færdigt – i hvert fald hvis det er på mere end 5-6 tegn.

Windows 7-søgemaskinen betjenes stort set på samme måde som i Vista. Du søger altid fra det drev eller den mappe, du står i, når du starter søgningen. Derefter fortsætter den nedad i mappehierarkiet.

Vil du derimod styre søgningen i den traditionelle søgefunktion i Windows, kan det kun gøres ved at vælge fra menuen i Søg i-feltet nederst i Startmenuen.

[pt id=’2004499′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Indholdsruden viser en miniature af filen eller en del af indholdet.”‘]

Indholdsruden viser en miniature af filen eller en del af indholdet.

Avanceret søgning

Hvis du mod forventning ikke finder det, du søger efter eller får alt for mange søgeresultater, kan du lave en mere filtreret søgning.

Se også:  Sådan redder du en Windows-computer, der nægter at starte

I Windows 7 skal du blot klikke et sted i søgeordsfeltet, så popper Tilføj et søgefilter-menuen frem forneden, hvor du kan vælge ændringsdato, genre, type eller størrelse som filter – det afhænger lidt af, hvorfra du søger.

Det burde hjælpe med at grovsortere et alt for stort søgeresultat på forhånd.
Du kan se, hvordan filtrene dukker op i søgefeltet, som du klikker på dem. Du kan også indtaste dem manuelt.

[pt id=’2004498′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Search Connectors åbner Windows 7’s søgemuligheder til også at omfatte internettet.”‘]

Search Connectors åbner Windows 7’s søgemuligheder til også at omfatte internettet.

Prøv f.eks. at skrive type:exe, og tast Enter. Nu ser du en liste af alle programmer på computeren, de såkaldte .EXE-filer.

Filtrene kan bruges til at konstruere en effektiv og præcis søgning ganske hurtigt, og du kan gemme søgeresultatet i Favoritter-menuen til en anden god gang, så sparer du tid.

Slår du indholdsruden til i Stifinder-vinduet ved at klikke på Organiser-knappen og vælger Layout | Indholdsrude, kan du tilmed se indholdet på de fleste dokumenttyper uden at skulle åbne det tilhørende program. Det kan være virkelig tidsbesparende.

Avanceret søgning i Vista

I Windows Vista skal du angive søgefiltre ved at klikke på Søgeværktøjer-knappen og vælge Søgerude i menuen, eller ved at klikke på linket, der vises under alle søgeresultaterne i Stifinder-vinduet.

Så åbnes den avancerede søgning, hvor du har mulighed for at specificere flere kriterier for søgningen, f.eks. Navn, Mærke eller Forfatter, placering af filerne samt et datointerval og en filstørrelse.

[pt id=’2004505′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Avanceret søgning i Windows Vista.”‘]

Avanceret søgning i Windows Vista.

Du kan også begrænse visningen af søgeresultater til kun at omfatte mails, dokumenter, billeder, musik eller andet. Sidstnævnte viser alle filer, der ikke er enten mails, dokumenter, billeder eller musik.

Se også:  Stor guide: Sådan får du et sikkert hjemmenetværk

Windows 7 søger på internettet

Skjult i koden for Windows 7’s søgemaskine er der en ny og åben søgestandard, der kaldes for OpenSearch. Den gør det muligt for Windows 7 at blive koblet op til andre søgemaskiner på nettet, så du ikke kun kan søge på din egen maskine, men også direkte på eksempelvis You-tube eller Yahoo fra Windows Stifinder.

Det er op til de enkelte udbydere af tjenester på nettet at lave sådanne Search Connectors, som de kaldes.

En søgeforbindelse har fil-efternavnet .ODSX. Når du klikker på den som download, spørger Internet Explorer 8 dig, om du ønsker at installere søgeforbindelsen i Windows.

Klik på Add-knappen, og søgeforbindelsen dukker nu op i Favoritter-listen. Den finder du i den venstre rude i Windows Stifinder.

For at søge på indholdet på eksempelvis Youtube klikker du først på søgeforbindelsen i Favoritter-listen og indtaster derefter søgeordet i den øverste rude til højre i vinduet.

Du skal dog være opmærksom på, at søgeresultaterne er grupperet i kategorier. Du skifter mellem de forskellige kategorier ved hjælp af tre knapper øverst i ruden.

Du kan finde Search Connectors flere steder på nettet og en opskrift på, hvordan du laver din egen med en lille smule html-kode.

Tre steder at søge fra

Du har muligheden for at foretage en søgning fra tre forskellige lokaliteter på maskinen.

[pt id=’2004502′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Søgning fra Start-menuen1) Den nu klassiske Vistasøgning fra Start-menuen optræder som en lang liste af ikoner som du normalt ser dem præsenteret i Start-menuen. Søgeresultaterne er grupperet efter kategori og der tages kun programmer og filnavne med.”‘]

Søgning fra Start-menuen1) Den nu klassiske Vistasøgning fra Start-menuen optræder som en lang liste af ikoner, som du normalt ser dem præsenteret i Start-menuen. Søgeresultaterne er grupperet efter kategori, og der tages kun programmer og filnavne med.

[pt id=’2004504′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Søgning fra en mappe2) Når du indtaster et søgeord i Søg-feltet i Windows Stifinder så bliver der søgt på al slags indhold i mappen – herunder også e-mails. Hvis du trykker på Windows-tasten + F bliver der åbnet et separat søgevindue. Nu søger du på hele maskinen ikke kun i den mappe du tilfældigvis befandt dig i. “‘]

Søgning fra en mappe2) Når du indtaster et søgeord i Søg-feltet i Windows Stifinder, så bliver der søgt på al slags indhold i mappen – herunder også e-mails. Hvis du trykker på Windows-tasten + F, bliver der åbnet et separat søgevindue. Nu søger du på hele maskinen, ikke kun i den mappe du tilfældigvis befandt dig i.

[pt id=’2004503′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Søgning på nettet3) Med Search Connectors kan du tilføje ekstra søgemaskiner der kigger gennem indhold fra internettet. En Search Connector er en lille stump html-kode som peger på et RSS-feed fra eksempelvis YouTube Flickr eller mange andre. Du kan nemt lave dine egne og gemme dem i Windows Stifinders Favoritter-panel. “‘]

Søgning på nettet3) Med Search Connectors kan du tilføje ekstra søgemaskiner, der kigger gennem indhold fra internettet. En Search Connector er en lille stump html-kode, som peger på et RSS-feed fra eksempelvis YouTube, Flickr eller mange andre. Du kan nemt lave dine egne og gemme dem i Windows Stifinders Favoritter-panel.


TAGS
Guide
søgemaskiner
Tips og trick
Vista
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S