Home » Sikkerhed » Snyd laptop-tyven
Snyd laptop-tyven

Snyd laptop-tyven

Share

Bærbare pc’er er populære mål ved tyverier, ikke mindst i
virksomheder. Nu er det muligt at sikre fortrolige og følsomme data, hvis den
bærbare bliver stjålet eller på anden måde mistes

I løbet af de senere år er bærbare computere blevet mere populære end deres stationære søskende. Det skyldes ikke kun, at bærbare computere efterhånden ikke er meget dyrere end stationære, men også den ekstra fleksibilitet de giver i dagligdagen.

For med en bærbar computer kan man jo, så at sige, tage sit kontor med under armen og arbejde hvor som helst og når som helst. Det kræver jo blot adgang til internettet og lidt strøm i ny og næ …

Men computere, ikke mindst de bærbare, er samtidig lette ofre for tyve. Ved indbrud i virksomheder, er det ofte de bærbare computere og andet let transportabelt teknisk isenkram, der bliver stjålet først.

I 2005 satte Danmarks Statistik fokus på it-sikkerhedsproblemer i danske virksomheder året inden. Her viste tallene, at hver syvende virksomhed (14 procent) samlet set havde været udsat for tyveri af databærende udstyr, herunder bærbare computere.

Værst gik det ud de store virksomheder med over 50 ansatte. Her var over hver fjerde virksomhed (27 procent) udsat for databærende tyveri. Virksomheder med under 50 ansatte trak til gengæld gennemsnittet ned med blot 12 procent.

Gør noget ved problemet

Det er ikke sjovt at miste sin bærbare arbejds-pc. Men endnu værre er det, hvis uvedkommende dermed får fuld adgang til ens fortrolige data på den stjålne computer og oplysningerne falder i de forkerte hænder.

Se også:  5 tips til et godt digitalt hjemmekontor

Det problem vil it-giganten Hewlett-Packard (HP) gøre noget ved. De har derfor lanceret en avanceret sporings- og genetableringstjeneste til bærbare computere fra selskabet selv.

Den nye tjeneste gør det enkelt at slette for eksempel fortrolige data og beskytter dermed mod tab af følsomme firmaoplysninger, når ens bærbare mistes eller bliver stjålet. Sletningen af data kan ske over hele verden, og sker i samme øjeblik den bærbare bliver koblet til internet.

[pt id=’2003606′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Så enkelt fungerer den nye HP-tjeneste der kan give ekstra ro i sjælen ved tyveri eller bortkomst af en bærbar pc.”‘]

Så enkelt fungerer den nye HP-tjeneste, der kan give ekstra ro i sjælen ved tyveri eller bortkomst af en bærbar pc.

“Vores nye tjeneste kan spærre adgangen til fortrolige dokumenter og adgangskoder på den stjålne arbejds-pc lige med det samme. Man kan endda vælge, at pc’en helt skal slettes, så den bliver komplet ubrugelig,” fortæller markedschef Stefan Brechling Larsen, HP Danmark.

“Dermed vil det fremover være meget mindre interessant for kriminelle at stjæle en bærbar computer, der har den nye tjeneste aktiveret. Desuden kan virksomheder på denne måde sikre sig mod tab af fortrolige data, hvis en bærbar mistes eller glemmes.”

Velprøvet tjeneste

Er uheldet ude, er det blot et spørgsmål om at logge på kundecentret fra en anden computer for at fjernslette følsomme data på et øjeblik. Samme sted er det også muligt at indberette tyveriet og tilføje oplysninger til en politianmeldelse.

Se også:  Epson WF-C579R [TEST]: Den økonomiske - Alt i en-printeren til hele kontoret

“Er den bærbare pc først meldt stjålet, vil den bærbare pc selv fortælle hvor den er, når den sluttes til internettet. Den vil ganske enkelte enkelt den IP-adresse, den er koblet på fra. IP-adressen sendes til kundecentret, der så udarbejde en rapport til det lokale politi med blandt andet sted, serienummer og ofte tilmed GPS-koordinater,” forklarer Stefan Brechling Larsen. Med disse oplysninger vil politiet således relativt enkelt kunne finde frem til stjålne pc.

“Selv om HP-tjenesten er helt ny i Danmark, har den allerede fungeret med stor succes i 16 år i USA og Canada. Her gør politiet aktivt brug af de informationer, de kan få fra kundecentret. Det skyldes ikke mindst, at oplysningerne er både klare og præcise,” slutter Stefan Brechling Larsen.

HP’s nye til bærbare computere benytter software, der allerede er præinstalleret på alle producents egne bærbare arbejds-pc’er. Man skal dog tilkøbe tjenesten for at aktivere softwaren.

[pt id=’2003607′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Vores nye tjeneste kan spærre adgangen til fortrolige dokumenter og adgangskoder på den stjålne arbejds-pc lige med det samme. Man kan endda vælge at pc’en helt skal slettes så den bliver komplet ubrugelig fortæller markedschef Stefan Brechling Larsen HP Danmark.”‘]


TAGS
erhverv

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S