Home » Gratis software » Snup et image af din Windows
Snup et image af din Windows

Snup et image af din Windows

Share

Hvad med at tage en kopi af dit system og gendanne det ved behov. Led ikke mere, her er svaret på dine bønner

Operativsystemet Windows er i alle afskygninger notorisk kendt for med tiden at blive håbløst overfyldt og dermed sløve computeren ned.

Det skyldes alle de forskellige programmer, som vi computerbrugere har en tendens til at lægge på vores computere. Ofte ligger de der kun et stykke tid, andre gange hober det hele sig op.

Der er ikke tvivl om, at ydelsen med tiden langsomt men sikkert bliver langsommere, grundet at registreringsdatabasen fyldes med alkens informationer som ikke forsvinder, selv om man afinstallerer de fleste af de programmer man har haft liggende på computeren.

Macrium Reflect kan afhjælpe dette problem. Med det lille gratis program er det muligt at tage et øjebliksbillede af dine harddiske eller partitioner og gemme det i en såkaldt image-fil. Herfra kan man så senere gendanne harddisken eller partitionen som den så ud på det tidspunkt, hvor man foretog en backup af indholdet og gemte det i image-filen.

Se også:  De bedste gratis-programmer

Det er typisk en god ide at tage et image af systemet efter en nylig installation, efter alle drivere er installeret og eventuelle faste programmer er installeret.

Det er muligt at skabe et image, mens Windows kører, da programmet anvender Microsoft Volume Shadow copy Service. Backup af image-filen kan gemmes på en lokal harddisk, et netværksdrev, eksterne harddiske eller på et eller flere optiske medier.

Macrium Reflect fungerer sammen med Windows XP, Windows Vista samt Windows 7 i såvel 32bit og 64 bit udgaver. I den gratis udgave her kan man kun tage backup i form af imagefiler af hele partitioner eller harddiske. Hvis man vil tage backup af enkelte mapper eller filer og af RAID-opsætninger samt få adgang til mere avancerede funktioner, skal man købe betalingsversionen.

Image-filen gemmes i xml-formatet, hvilket vil sige, at du kan på ind og gennemse indholdet af image-filen. Det kan du også gøre inde fra Macrium Reflect, hvor du også kan genskabe indholdet fra image-filen. Hvis du ønsker at genskabe systempartitionen skal du genstarte computeren og enten vælge Reflect recovery environment i boot-menuen, eller isætte den Linux baserede rescue cd, der kan genereres inde fra programmet. Det sidste vil nok være det enkleste.

Se også:  4 af de fedeste gratis programmer

Alternativt kan man skabe et BartPE plug-in til Macrium Reflect. Det kræver dog at man først henter det ligeledes gratis BartPE bootmiljø.

Hvis Windows af en eller anden årsag er gået helt i fløjten så at sige, er det også en af disse Rescue Boot cd’er du skal anvende til at gendanne image filen, uanset om det er systempartitionen eller ej, der skal genskabes.

Programmet virker dejligt overskueligt, brugergrænsefladen er klar og i stor grad selvforklarende. Ellers er hjælpefunktionen også ganske glimrende. Alt i alt et program der kan redde humøret og ikke mindst data for mange.


Macrium Reflect Free Edition 4.2.2082
  • Funktionalitet
  • Features
  • Brugervenlighed
  • Pris
5

Alt om DATA siger

Kan blive et af de få programmer, der opfattes som værende uundværligt

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
AOD Download
backup
gratis software
Macrium
System image

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S