Home » Transport » Snart fungerer Tesla-bilen som en kæmpe powerbank
Snart fungerer Tesla-bilen som en kæmpe powerbank

Snart fungerer Tesla-bilen som en kæmpe powerbank

Share

En hemmelig opdatering vil tilsyneladende gøre det muligt at tappe strøm fra Tesla-bilerne, så du kan give den videre til andre biler eller gemme strøm til elnetværket

En ingeniør, som har brudt en Model 3 ned, mener at have opdaget, at bilens oplader er gjort klar til omvendt opladning.

Det betyder i princippet, at du har en kæmpe powerbank, som du kan tappe strøm af ved behov. Her snakker vi ikke blot kapacitet til at oplade din smartphone et par gange, men faktisk nok til at holde et helt hus kørende i tilfælde af strømnedbrud. En fuldt opladt Model 3 rummer en mængde strøm der svarer til en tiendedel af en normal husstands årlige forbrug. For privatbrugeren vil muligheden for omvendt opladning således gøre at man har et reservelager til strøm, hvor man kan hente den ned, når den er billigst, og så bruge den efter behov.

Se også:  Elbiler [STORTEST]: Fra mini til SUV - så forskellige er elbilerne
Et netværk af batterier

I et større perspektiv betyder det, at Tesla-bilerne vil kunne indgå i såkaldt Vehicle-To-Grid netværk, hvor parkerede biler bruges til at oplagre strøm fra eksempelvis vindmøller og solceller, som de så kan give videre til elnettet, når der er vindstille eller overskyet.

Foruden Model 3 (læs vores anmeldelse af bilen her) kan det forventes at funktionen kommer i den nye Model Y, som er lettere forsinket, men på vej på markedet i disse dage

Tesla har ikke selv meldt noget ud om opdateringen endnu. Det kan man forestille sig ville ske ved det kommende Battery Days event, der imidlertid netop er blevet udskudt på grund af corona. Her vil Elon Musk formentlig også tale om mere om det nye Million Mile batteri, der kan være en game changer for elbiler, da det både holder længere og kan få elbilerne ned i priser, der er billigere end fossilbiler. Læs mere nedenfor:

Se også:  Audis nye elbil kommer til Danmark i starten af næste år - kan forudbestilles nu

Nu bliver elbilerne markant billigere

 


TAGS
elbil
elektriske transportmidler
tesla

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S