Home » Mobiltelefon » Snart er videoopkald og fildeling standard på telefonen
Snart er videoopkald og fildeling standard på telefonen

Snart er videoopkald og fildeling standard på telefonen

Share

IMS er næste skridt for det mobile netværk,
hvilket blandt andet vil gøre videoopkald, gruppechat og fildeling til
lige så integrerede funktioner på din mobiltelefon, som du er vant til
med tale og sms. Dermed står vi overfor noget af en revolution af ”den
grønne knap”, som ellers ikke har ændret sig i mange år.

IMS (IP Multimedia Subsystem) er næste skridt for det mobile netværk, hvilket blandt andet vil gøre videoopkald, gruppechat og fildeling til lige så integrerede funktioner på din mobiltelefon, som du er vant til med tale og sms. Dermed står vi overfor noget af en revolution af ”den grønne knap”, som ellers ikke har ændret sig i mange år.

Hvor man i dag skal sikre sig, at modtageren af sin fil fx har Dropbox installeret på sin mobil, eller at deltagerne i sin gruppechat alle er på Facebook Messenger, så bliver det fremover en fast og præ-installeret funktion på alle smartphones. Det sker, når den såkaldte IMS-platform er fuldt etableret og gennemtestet i Norden og Baltikum.

Se også:  Her er årets mest populære mobiler

”Platformen testes i øjeblikket i Sverige og Estland. Det unikke ved vores løsning er, at den er cloud-baseret og virtuel, hvilket gør det billigere og hurtigere at lancere nye services i de enkelte lande, og for kunderne betyder det, at man kan bruge vores tjenester globalt. Vi glæder os meget til at introducere nye services, som vil tilføje helt nye dimensioner til oplevelsen med smartphones,” siger Henrik Kofod, netværksdirektør for Telia i Danmark.

IMS-platformen bygges efter internationale standarder, hvilket har den fordel, at producenterne af smartphones kan integrere disse nye funktioner direkte i mobilen, ligesom fx tale og sms er det i dag.

”Det første, man som kunde vil mærke til IMS, vil være Voice over LTE, altså tale via 4G-nettet. Det betyder i praksis, at opkaldet etableres med det samme helt uden ventetid, og at lyden i samtalen er af højeste kvalitet. Vi forventer at lancere VoLTE kommercielt i Danmark til næste år, når vi har kvalitetssikret platformen ud fra de tests, vi laver lige nu,” siger Henrik Kofod.

Se også:  Snart kan Android-mobilen optage dine telefonsamtaler

Fordi IMS er en standardiseret platform, vil man også se, hvordan flere og flere funktioner kan integreres i alle andre enheder, som kunderne bruger – fx Smart tv og tablets.

For erhvervsdrivende betyder IMS, at det bliver lettere at udvikle løsninger, som kan bidrage til effektiviteten i virksomhederne. Fx vil det blive hurtigere og billigere at udvikle løsninger til web- og videokonferencer samt fildeling.


TAGS
datatrafik
telefoni
Telia
Videosamtale

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S