Home » Mobiltelefon » Snart er Huawei helt fri af Android – HarmonyOS i mobiler fra næste år
Snart er Huawei helt fri af Android – HarmonyOS i mobiler fra næste år

Snart er Huawei helt fri af Android – HarmonyOS i mobiler fra næste år

Share

HarmonyOS 2.0 er netop præsenteret, og den næste generation af Huaweis universelle styresystem vil ikke blot kunne bruges i hjemmets smarte enheder, men også i mobiltelefoner. Og det betyder at Huawei kan se en fremtid i møde, hvor de ikke skal bekymre sig om Google

Huaweis nyeste smartphones kører på en blanding af den frie open source udgave af Android, Huawei Mobile Systems og producentens eget EMUI-system. Da der på nuværende tidspunkt ingen udsigter er til at Huawei vil få adgang til den fulde Android-pakke igen, kan denne del af systemet formentlig blive mere en hæmsko end en nytte som tiden skrider frem. En komplet løsrivelse kan være at foretrække, og det ser ud til at være det producenten arbejder på.

Se også:  Endelig! Huaweis ure kan nu bruge tredjepart-apps

Ved den årlige Huawei Developer Conference har CEO Richard Yu netop afsløret, at HarmonyOS bliver lanceret i en version 2.0. Et system, der hidtil har været forbeholdt IoT-enheder samt tv’er m.m. Men i den nye version bliver det åbent for flere enheder, herunder smartphones.

Der bliver åbnet for at udviklere kan arbejde på mobilapps fra december i år, og Richard Yu antydede, at man kan komme til at smartphones med HarmonyOS 2.0 allerede fra næste år.

HarmonyOS 2.0 er ikke begrænset til Huawei-enheder. OpenHarmony giver mulighed for at man kan bygge oven på en open source-udgave af systemet, ligesom det er også er muligt på Android, og det kan således ikke udelukkes, at vi vil se andre brands af mobiler med HarmonyOS henad vejen.

Se også:  Huawei Matebook 13 [TEST]: Stilsikker allrounder til fornuftig pris
En større løsrivelsesproces

Det nye styresystem bliver et vigtig led i omfattende proces med at løsrive sig fra amerikansk teknologi, som formenlig ikke kun vil gælde software, men også chip-produktion og skærme.

Nye stramninger fra amerikansk side betyder, at det snart ikke længere vil være muligt at få produceret de processorer, som har drevet Huaweis topmobiler, og samtidig er der nu forlydende om, at LG og Samsung vil stoppe leveringen af high-end-skærme til Huawei. Der skal derfor opbygges en ny forsyningskæde. Det vil tage tid, men det ser ud som om Huawei allerede er godt igang.

Læs vores test af Huaweis seneste topmobil, P40 Pro, herunder:

Huawei P40 Pro [TEST]: Huaweis stærke kameramobil klarer sig okay uden Google


TAGS
harmonyos
Huawei
mobilstyresystem

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S