Home » Wearable » Smartwatches [TEST]: Skal du vælge Huaweis eller Samsungs smarte ur?
Smartwatches [TEST]: Skal du vælge Huaweis eller Samsungs smarte ur?

Smartwatches [TEST]: Skal du vælge Huaweis eller Samsungs smarte ur?

Share

De smarte ure er ved at nå et stadie, hvor teknologi og design går op i en højere enhed. Huawei og Samsung er ude med stærke modeller. Hvilken skal du vælge?

Vi har testet i stakkevis, men alligevel aldrig helt bidt på de smarte ure. Et grundlæggende problem har været, at mens man er gået gevaldigt frem på teknologi, har man taget et betydeligt skridt tilbage på design og urfunktionalitet. Det er selvfølgelig en smagssag, men i vores øjne er en digital skærm, der kun viser klokken, når du vrider håndleddet hårdt, og ellers i øvrigt er blank, ikke det samme som analoge visere, der viser dig klokken til enhver tid. At man skal oplade uret hver nat, er heller ikke ligefrem en fordel.

Se også:  Huawei reagerer voldsomt på ny amerikansk lov - får store konsekvenser

Med de seneste modeller er der dog sket et fremskridt. Vi testede de nyeste fra Samsung og Huawei.

Elegant design

Begge går efter et klassisk urdesign med rund urskive og i Huaweis tilfælde fysiske knapper. De leveres med læderrem og fås i op til 46 mm. Vi testede denne størrelse, og med risiko for at træde nogen over tæerne, er der tale om et godt gedigent herreur.

Galaxy Watch Active2 er mere minimalistisk end tidligere Samsung-ure. Det har ikke en fysisk drejeskive til navigation. Det er vi faktisk kede af, for det var ikke bare et lækkert designelement, men også et brugervenligt redskab til navigation. Uret er lidt i den tykke ende i forhold til, hvad der rent æstetisk er berettiget. Her er Huaweis mere fuldendt i sine proportioner. Men med det sagt er der altså ikke nogen af de to ure, vi ville have betænkeligheder over at tage på i byen en aften.

Se også:  Huawei MateBook X Pro [TEST]: Stilren bærbar af bedste kaliber
Altid tændt

Det er heldigvis ikke nødvendigt at rende rundt med en blank skærm på håndleddet. Begge ure har allways-on-skærm, der kan vise urskiven konstant. Det lyder måske ikke af det store, men for os gør det en stor forskel. Oplevelsen er tættere på et almindeligt ur.

Samsung bevarer skærmen, du har valgt blandt det store udvalg af urskiver, i neddæmpet form. På Huaweis ur er der to allways-on-skærme at vælge imellem. Heldigvis er disse to rigtig pæne, hvorimod det relativt lille antal, der kan vælges i appen, ærlig talt ikke er særlig tiltalende.

TAGS
Huawei
Samsung
smart-ur
smartwatches
wearables

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S