Home » Mobiltelefon » Indkøbsguide: Vælg den rette smartphone
Indkøbsguide: Vælg den rette smartphone

Indkøbsguide: Vælg den rette smartphone

Share

Med store skærme og et fuldt fysisk tastatur er de nyeste smartphones på samme tid en fyldig mobiltelefon og en lille bærbar computer – et perfekt valg til internetfreaks og arbejdsheste, der vil kunne ordne alt på farten.

Mens bærbare computere er krympet gevaldigt under netbook-æraen, er der gået vokseværk i mobiltelefonerne. De har fået større skærme i høj opløsning og i enkelte tilfælde et fuldt fysisk tastatur, som kan skydes ud bag skærmen.

Pointen med at anskaffe sig en meget fyldig mobiltelefon – eller en fiks minicomputer afhængig af øjnene der ser – er, at de kan håndtere en stor del af vores daglige kommunikation og informationssøgning hvor og når som helst – uden at overblik eller effektivitet går tabt.

Løsningen er døbt smartphones, og konceptet går ud på at forvandle en mobiltelefon til en smart mini-computer, som magter alle de vigtigste funktioner, vi kender fra en almindelig pc.

Det tilbyder mobilproducenterne os med groft sagt tre forskellige typer af smartphones.

I praksis er de mest velfungerende af dem alvorlige konkurrenter til computeren, i tilfælde hvor der tjept skal tjekkes mail, skrives mindre notater, laves aftaler eller tjekkes ting på nettet.

De kan arbejde med de fleste typer af både office- og medie-filformater og rummer samtidig alskens forbindelser til omverdenen, lige fra GSM, GPRS, 3G og WiFi til gps og Microsoft Exchange-synkronisering af kalender, kontaktpersoner og e-mails.

Se også:  Xiaomi Mi Note 10 [TEST]: Kongekamera i kinesermobilen

Smæk dertil indbygget kamera, musik- og videoafspiller samt spil i – og i visse tilfælde FM-radio til aflytning med dine egne lækre høretelefoner med minijack-tilslutning – og de fleste vil blive hooked for alvor.

I praksis nytter det dog ikke noget med alle de herlige funktioner, hvis ikke det hele foregår smidigt.

Her varierer telefonerne så meget, at det kan betale sig at læse med på de følgende sider, inden du investerer de omkring 4.000 kroner, en af disse bredtfavnende vidundere koster.

Tre typer af smartphones

Mobilproducenterne tilbyder os groft sagt tre forskellige typer af smartphones – en mobiltelefon der er forvandlet til en smart mini-computer, der magter alle de vigtigste funktioner, vi kender fra en almindelig pc.

1: Ren touchscreen

Den mest udbredte model af smartphones styres via en stor, berøringsfølsom skærm – en kategori som i den grad føres an af Apples storsælgende iPhone.

[pt id=’2007835′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”iPone”‘]

iPone

Designet er typisk flot, slankt og stilrent, da alle funktioner styres via grafiske knapper direkte på skærmen. Derfor kan antallet af fysiske knapper holdes på et minimum.

Til gengæld kan det være sværere at ramme rigtigt på det rent grafiske tastatur, navnlig når du skriver tekst, for de grafiske knapper mangler i sin natur tekstur og er ofte lige lovligt små.

Det bliver derfor afgørende om berøringsskærmen har den rette følsomhed og respons.

Fremtrædende eksempler:
Apple iPhone, HTC Hero, Samsung Jet.

Se også:  Sådan bliver iPhone 12 - her er de vigtigste specifikationer

2: Mindre skærm med tastatur

I USA er RIM’s Blackberry-telefoner blandt de allermest sælgende, takket være deres modeller med en lille skærm og et fuldt QWERTY-tastatur frem for et tal-tastatur direkte på fronten.

I forhold til de to øvrige typer af smartphones må du her leve med en mindre skærm, som gør telefonen mindre gearet til billeder, video, dokumenter og hjemmesider.

Modellen kommer både med og uden bogstav-tastatur, og vælger du sidstnævnte, kan du stadig holde arbejdseffektiviteten i top, hvis du kan ramme de relativt små taster.

[pt id=’2007836′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Blackberry”‘]

Blackberry

Sammenlignet med de øvrige typer er disse telefoner noget lettere at trisse rundt med i lommen end tykke telefoner med et fuldblodigt slide-tastatur. Som en lille bonus er skærmen på enkelte modeller også berøringsfølsom.

Fremtrædende eksempler:
Blackberry Bold, Nokia E71/E72, Samsung B7320/B7330.

3: Touchscreen og slide-tastatur

I den tredje kategori får du det bedste fra de to foregående modeller med både en stor touch-skærm og et endnu større fysisk tastatur.

Det giver den optimale effektivitet og funktionalitet, for med større taster går det langt hurtigere med at skrive notater, mails og sms’er. Til gengæld svulmer telefonen op i tykkelsen, og de kan virke lidt klodsede i sammenligning med andre telefoner.

[pt id=’2007837′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Xperia”‘]

Xperia

Alligevel vil de fleste elske at skyde tastaturet ud, når der skal grifles beskeder, webadresser, aftaler eller noter ned.

Fremtrædende eksempler:
Nokia N900, Sony-Ericsson Xperia X1/X2, HTC Touch Pro 1/2.


TAGS
Blackberry
iPhone
smartphone
Xperia

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S