Home » Mobiltelefon » Smartphones [TEST]: Sommerens sejeste smartphones
Smartphones [TEST]: Sommerens sejeste smartphones

Smartphones [TEST]: Sommerens sejeste smartphones

Share

Det er på kameraet den afgørende kamp mellem de nyeste topmobiler står. Andre detaljer får dog også lov at spille ind, når vi tester sommerens tre stærkeste smartphones

Vi er for længst nået forbi det stadie, hvor processorkraften i mobilerne ikke var tilstrækkelig til stort set hvad som helst. Fra krævende videoredigering til de mest avancerede spil. Det er ikke her den store forskel mærkes. Det er heller ikke på skærmen, designet eller udvalget af features. Det er kameraet, der for alvor adskiller dem. Det viser denne test af sommerens stærkeste smartphones.

Så lad os da springe direkte til kameraerne. Ganske kort kan det siges, at Sony har ét, Samsung har to, og Huawei har tre kameraer. Nu er det dog ikke så simpelt, at antallet af kameraer afgør kvaliteten. Men det betyder noget for fleksibiliteten. Fotografer har typisk flere objektiver at skifte imellem, fordi de hver især kan noget forskelligt. Det er samme princip, der gør sig gældende for mobilerne.

Se også:  Samsung Galaxy Book Pro 360 5G [TEST]: Førsteklasses laptop med 5G

Ved at supplere standard-objek-tivet med et teleobjektiv er det muligt at foretage optisk zoom på Samsung-mobilen. Det ekstra kamera fungerer også som dybdemåler, så du kan lave lækre slørede baggrunde. Huawei-mobilen kan samme tricks, dog får du 3x optisk zoom frem for 2x; og helt op til 5x med den digitale Hybrid Zoom. Det er således denne mobil, der får de fleste detaljer med fra afstand.

Ægte monokrom-objektiv

Oveni har Huawei forsynet mobilen med et ægte monokrom-objektiv, så du kan få flotte sort/hvid-billeder i kassen. P20 Pro har desuden en særlig 40 MP-sensor, så du kan skyde ekstra skarpe billeder. Dertil kommer en nat-tilstand, som på imponerende vis fanger skarpe og detaljerede billeder i omgivelser så mørke, at det kan være svært at skimte noget med det blotte øje.

Her er Samsung-mobilen imidlertid også stærk. Det er den første smartphone, der kan skifte blændestørrelse. Er lyset svagt, går den ned i F1.5, mens den i lyse omgivelser bruger F2.4 for at få flere detaljer. Det er således denne mobil, der tager de mest lysstærke billeder.

Sony har forsøgt at vælge et objektiv, der dækker bredt, men at spændvidden i kameraet langt fra er så stor som hos de to andre mobiler, er tydeligt, når man presser kameraet ud i yderlighederne. Desværre tager det heller ikke ved helt normal tilstand særlig spændende billeder. De er lysfattige og halvkedelige.

Set ene og alene på billedkvaliteten er det Samsung, der hiver sejren hjem. Til gengæld får Huawei-mobilen brugbare billeder i kassen i et større udvalg af scenarier. Alsidigheden er enestående.

Når det gælder frontkameraet er det Sony, der får de bedste skud i kassen. Der er flot skarphed og kontrast i billederne. Dog er det Huawei, der har langt det største udvalg af features til at finpudse selfier.

Se også:  Motorola Edge 30 Pro [TEST]: Moto-mobiler med det nyeste og bedste

På video er de tre kameraer meget lige og byder på nogenlunde samme udvalg af features, heriblandt super-slowmotion. Ved at skyde 960 billeder i sekundet får du korte videoer i ultralangsom gengivelse. Det kan man godt få lidt sjov ud af.

Kameraet er ikke bare til for at tage billeder. Hos Sony og Samsung kan det også bruges til at scanne dit ansigt. Ved at registrere dine træk i detaljer, kan mobilerne lave modeller af dit ansigt. Hos Samsung bruges de til at lave personlige AR-emojis, hvor du selv spiller rollen som en animeret tegneserie-figur med diverse hilsner og reaktioner. En sjov gimmick, der kan sendes via diverse beskedtjenester.

Sony går betydelig mere i dybden og scanner simpelthen dit hoved i 3D. Det er en mere omstændelig proces og kræver en hjælpende hånd fra en ven, der gider scanne dig. Takket være den brugervenlige 3D Creator-app er opgaven dog relativt overkommelig. 3D-scanninger kan bruges til animerede avatarer, eller de kan gemmes som 3D-modeller.

Du kan også sende dem direkte til udskrift med levering til din adresse. Det sørger et samarbejde med PostNord for. Huawei byder også på ansigtsscanning, men her bruges den til at forbedre dine selfier.

TAGS
Huawei
Samsung
smartphone
Sony

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S