Home » Mobiltelefon » Smartphones [STORTEST]: Er de dyre mobiler pengene værd?
Smartphones [STORTEST]: Er de dyre mobiler pengene værd?

Smartphones [STORTEST]: Er de dyre mobiler pengene værd?

Share

Priserne bliver fortsat højere, men hvad med kvaliteten? Giver det virkelig mening at betale 8000 kr. for en topmobil, og hvad får du i så fald for det enorme beløb? Vi tester fem flagskibsmobiler, der byder på befriende forskellighed

Vi skal ikke forfærdelig mange år tilbage, før vi brokkede os over, at iPhone havde rundet en uhyrlig pris på 5000 kr. I dag får du ikke noget, der minder om en topmobil til den pris. Du skal have omkring 8000 kr. op af lommen for at få en smartphone i den øverste ende.

Men heldigvis er markedet ikke kedeligt for tiden. De fem mobiler, vi tester her, bringer nye features på bordet og er overraskende forskellige.

5G og hurtige skærme

Én ting er fælles dem alle, og det er 5G. Lige nu er det kun TDC, der giver adgang til dette, men i løbet af året er flere af de store danske udbydere klar med tilbuddet.

Se også:  Galaxy S21 Ultra er et elegant kameramonster: Her er Samsungs nye topmobil

5G bør dog nødig være dit eneste argument for at opgradere. Der er heldigvis andre gode grunde. Eksempelvis skærmkvaliteten. Her er sket en væsentlig forbedring. Det handler ikke så meget om opløsning og kontrast, men om hastighed. De fleste producenter har øget opdateringshastigheden til minimum 90 Hz. I nogle tilfælde 120 Hz.

Læs også:

Samsung Galaxy Note20 Ultra [TEST]: En smartphone som ingen anden

To skridt frem og et tilbage. Hurtige skærme og 5G er nemlig ikke ligefrem noget, der sparer strøm. Tværtimod. Så selvom batterierne er blevet større, er batteritiden ikke. Nogle af mobilerne tilbyder til gengæld imponerende hurtig opladning, men ikke alle.

Se også:  Billig Samsung-mobil med kæmpe battteri og fire kameraer
Så kører megapixel-ræset igen

Vi har i mange år forsøgt at forklare, at megapixel ikke er alt, men lige nu er det faktisk mængden af pixel, der er blandt de tungeste argumenter, når producenterne vil sælge dig en mobil.

To af deltagerne byder på kameraer med hele 108 MP. De øvrige deltagere er også pænt oppe i pixel-tal. Det giver nogle nye muligheder i forhold til zoom og beskæring, men testen understreger samtidig, at et godt kamera fortsat ikke kan gøres op i antallet af pixel alene.


TAGS
Galaxy
OnePlus
smartphone
Sony Xperia
xiaomi

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S