Home » Mobiltelefon » Smartphones [STORTEST]: Dyr eller billig? Her får du mest mobil for pengene
Smartphones [STORTEST]: Dyr eller billig? Her får du mest mobil for pengene

Smartphones [STORTEST]: Dyr eller billig? Her får du mest mobil for pengene

Share

Huawei P40 Pro [TEST]: Forrygende smartphone med app-mangel

Billederne fra 50 MP-kameraet er herligt
lysstærke.

Teknologien er i top på Huaweis nye flagskibs-mobil, som har utrolig stærkt kamera. Manglen på apps i Huaweis eget styresystem hæmmer desværre oplevelsen

Huawei er tilbage på det danske mobilmarked med den første topmobil, siden den amerikanske handelsblokade slog dem helt ud af kurs sidste år.

Der er tale om en klassisk Huawei-mobil. Designet lægger sig tæt op ad forgængeren P30 Pro med et par fine optimeringer hist og her. Blandt andet er skærmen nu også afrundet i top og bund, ikke kun i siderne. Det gør mobilen mere behagelig at holde på. En rigtig nydelig smartphone i en god og håndterlig størrelse.

Huawei er rykket op i skærmhastighed, dog ikke så meget som Samsung. Med 90 Hz får du et flot flydende billede med stærk kontrast og stor skarphed.

Processoren er Huaweis egen Kirin 990. Den når ikke helt Samsungs i ydelse. Men det er tæt på. Så tæt, at der blot er tale om en teoretisk forskel. P40 Pro har kræfterne til stort set alle tænkelige opgaver – spil, videoredigering, AR m.m.

Batteriet er stort, og smart strømstyringsteknologi gør, at mobilen snildt holder flere dage på en opladning. Der følger 40 W-oplader med i æsken. Den får mobilen ladet op på rekordtid. På cirka et kvarter er mobilen ladet halvt op, på en halv time har du 75 procent, mens der er fyldt helt op på lidt under en time. Trådløs opladning sker også hurtigt, ved 27 W.

Skarpe skud dag og nat

Huawei er kendt for forrygende kameraer, og P40 Pro viderefører traditionen. Man har forbedret og bygget videre på forgængerens kamera. Du får den samme 50x zoom, der er ultravidvinkel, tele og dybdekamera (ToF) samt nat-tilstand og andre velkendte egenskaber. Dog er den maksimale opløsning øget til 50 MP, og Huawei har anvendt en ny sensor, der er lige så stor, som den der sidder i mange ”rigtige” kameraer.

Sammen med en høj ISO gør den det muligt at få enormt lysstærke billeder i kassen. Under svage lysforhold er P40 Pro overlegen. Man kan faktisk undre sig over, at Huawei fortsat har en nat-tilstand, for selv uden brug af denne bliver natbilleder så godt belyst, at det nærmest ser ud, som om de er skudt i dagslys. Det er faktisk, lige før det bliver overdrevet.

Det er dog svært at brokke sig over. For det er et helt igennem suverænt kamera, der også udmærker sig ved en lynhurtig og præcis autofokus, med eksemplarisk evne til at tracke et subjekt, når du filmer video.

Mangler apps

Så langt så godt. Men der er et ”men”. Og det er et betydeligt ”men”. For handelsblokaden gør, at P40 Pro ikke har adgang til Googles software.

ystemet ligner det, man kender fra tidligere Huawei-mobiler, men mobilen er ikke i stand til at køre Google-apps, herunder Google Play, som er adgangs-porten til alle Android-apps. Huawei har sin egen appbutik, men den er temmelig mangelfuld.

Der er dog gode ting, inklusive Googles tjenester, netbank, e-boks, Facebook, Instagram m.fl., som kan køres fra mobilens browser. Lav en genvej på startskærmen, og det er næsten som at have en app. Men alligevel ikke helt. For tjenester integreres ikke på samme måde med pop-ups, notifikationer og den slags, når det ikke er en rigtig app.

Der er desuden mange enheder, der skal bruge en app for at fungere – hovedtelefoner, højttalere, smart home-enheder osv. Og dem finder du næppe her. Så du kommer til at rende hovedet mod muren før eller siden. Med mindre Huawei får gevaldig fart på med at fylde apps på hylderne.

TAGS
god pris
Mobiltelefon
smartphone
Stortest

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S