Home » Mobiltelefon » Smartphones [STORTEST]: Dyr eller billig? Her får du mest mobil for pengene
Smartphones [STORTEST]: Dyr eller billig? Her får du mest mobil for pengene

Smartphones [STORTEST]: Dyr eller billig? Her får du mest mobil for pengene

Share

Samsung Galaxy S20 Ultra [TEST]: Når kun det vildeste er godt nok

Den avancerede kamerateknologi på bagsiden gør mobilen i stand til at zoome 100 gange og skyde 108 MP-billeder.

Denne mobiltelefon giver hele markedet et nyt mål at stræbe efter. Den vildeste Android-model, du kan få lige nu

Den dyreste er ikke overraskende den bedste. Prisen på Galaxy S20 Ultra er markant højere end på de andre mobiler i testen, men den er også foran på stort set alle punkter.

Det er den største mobil, ganske enkelt fordi den har den største skærm. Den vil være alt for stor for nogle brugere og er heller ikke ligefrem en letvægter. Men Samsung har udnyttet pladsen godt. Der er kvalitet i hver en tomme.

Skærmen står knivskarpt, med forrygende kontrast og farvegengivelse, og den høje opdateringshastighed på 120 Hz gør, at billedgengivelsen er helt flydende. Man bemærker det særligt i spil, men selv i basal navigation giver den hurtige skærm en særdeles responsiv oplevelse. Den sluger dog en del batteri. Skal der spares på strømmen, kan man gå ned 60 Hz.

På rå regnekræfter er S20 Ultra et skridt foran de andre, omend Huawei napper den i hælene. Det er ganske enkelt den hurtigste Android-mobil, du kan få lige nu. Batteritiden er også udmærket, omend lavere end den kolossale kapacitet skaber forventninger om. Cirka halvanden dag ved almindelig brug. Det vil blive mindre, når 5G kommer i brug.

Ekstremt kamera

Det er kameraet, der er hoved-attraktionen. Det kan man ikke være i tvivl om. Kameramodulet fylder en betydelig del af bagsiden og stikker ud i en grad, så S20 Ultra tipper lidt, når den ligger fladt ned.

Men der er altså også tale om et kamera, som vi ikke har set mage til før. Der er mulighed for at skyde billeder på op til 108 MP og video i 8K. Det kan synes overdrevet, men giver faktisk god mening. Ud af de højopløste skud kan du klippe mindre bidder i flot kvalitet eller hente skarpe stillbilleder fra en video.

Du får desuden superzoom på op til 100x. Det er ret ekstremt. For at sætte det i perspektiv skød vi et fint billede af Den Lille Havfrue fra den modsatte side af vandet, på Refshaleøen i Københavns havn. Et motiv som ikke var til at skimte med det blotte øje. Billedet bliver ikke decideret kønt med denne zoom-faktor, men alt under 30x zoom ser pænt ud.

Begrænset lagerplads

Et lille minus er, at S20 Ultra kun fås med 128 GB herhjemme. Det slipper hurtigt op, hvis du giver den gas med kameraet (et billede på 108 MP fylder 25 MB). Men kapaciteten kan udvides med Micro-SD-kort.

Styresystemet er Android 10 tilsat Samsungs brugervenlige One UI, som især udmærker sig ved en enestående evne til at tilpasse sig brugerens vaner. Eneste ulempe er den fortsatte insisteren på at holde liv i den digitale assistent Bixby.

TAGS
god pris
Mobiltelefon
smartphone
Stortest

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S