Home » Sikkerhed » Smartphones leveres med skadelig software direkte fra fabrikken
Smartphones leveres med skadelig software direkte fra fabrikken

Smartphones leveres med skadelig software direkte fra fabrikken

Share

Eksperter fra IT-sikkerhedsfirmaet Check Point har opdaget 38 Android telefoner og tablets solgt inficeret med skadelig software. Malwaren blev fundet på enheder leveret til to virksomheder, der bruger Check Points sikkerhedssoftware, og var allerede installeret inden medarbejderne fik dem i hånden.

Selvom det ikke er unormalt, at der bliver opdaget malware på smartphones og tablets, viser nye opsigtsvækkende resultater fra Check Point, at det nu også kommer præinstalleret på mobile enheder og ikke længere kun er et resultat af downloads fra brugere. Ifølge analysen af 38 ramte telefoner og tablets fra flere forskellige Android-producenter, er de ondsindede apps ikke en del af den officielle ROM og digitale hukommelse installeret fra producentens side, men i stedet blevet tilføjet et sted senere i løbet af enhedernes værdikæde.

Se også:  Kendt botnet tilbage som den største trussel mod virksomheder

Hovedparten af den præinstallerede malware på telefonerne er lavet til at stjæle information og indgå i reklamenetværk, som malwaren Loki, der viser uautoriserede reklamer til at skaffe omsætning til bagmændene. Eksperterne opdagede også en mobil ransomware under navnet Slocker, der potentielt kan forhindre adgang til telefonen og dens filer gennem kryptering mod opkrævning af løsepenge.

Check Points eksperter var både i stand til at fastslå, hvornår fabrikanten færdiggjorde installationen af de originale systemapplikationer på enheden, hvornår den skadelige malware blev installeret og hvornår brugeren i sidste ende modtog enheden. Nedenfor er en tidslinje, der viser et eksempel på hvordan en af malwaretyperne blev installeret. I dette tilfælde et ondsindet reklamenetværk opdaget på seks af enheder.

Risikoen ved præinstalleret malware

Som en generel tommelfingerregel bør brugere forsøge at undgå risikable hjemmesider og kun downloade apps, de stoler på fra officielle app stores, men med den nye opdagelse, er de råd ikke længere tilstrækkelige. Præinstalleret malware kompromitterer sikkerheden for selv de mest forsigtige brugere, som oven i købet er chanceløse i forhold til at opdage den ondsindede aktivitet, der foregår i det skjulte på enheden.

Se også:  Kendt botnet tilbage som den største trussel mod virksomheder

Opdagelsen af præinstalleret malware rejser en række nye problemstillinger i forhold til mobilsikkerhed, hvor brugere potentielt kan modtage enheder, der indeholder bagdøre eller er kompromitterede uden deres kendskab. For at beskytte deres enheder fremover, er det nødvendigt at virksomheder og brugere har installeret avanceret sikkerhedsløsninger, der kan identificerer og blokere skadelig processer på enheden.


TAGS
malware
mobilsikkerhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S