Smartphones leveres med skadelig software direkte fra fabrikken

Smartphones leveres med skadelig software direkte fra fabrikken

Share

Eksperter fra IT-sikkerhedsfirmaet Check Point har opdaget 38 Android telefoner og tablets solgt inficeret med skadelig software. Malwaren blev fundet på enheder leveret til to virksomheder, der bruger Check Points sikkerhedssoftware, og var allerede installeret inden medarbejderne fik dem i hånden.

Selvom det ikke er unormalt, at der bliver opdaget malware på smartphones og tablets, viser nye opsigtsvækkende resultater fra Check Point, at det nu også kommer præinstalleret på mobile enheder og ikke længere kun er et resultat af downloads fra brugere. Ifølge analysen af 38 ramte telefoner og tablets fra flere forskellige Android-producenter, er de ondsindede apps ikke en del af den officielle ROM og digitale hukommelse installeret fra producentens side, men i stedet blevet tilføjet et sted senere i løbet af enhedernes værdikæde.

Se også:  5 tips: Sådan beskytter du dig selv på sociale medier

Hovedparten af den præinstallerede malware på telefonerne er lavet til at stjæle information og indgå i reklamenetværk, som malwaren Loki, der viser uautoriserede reklamer til at skaffe omsætning til bagmændene. Eksperterne opdagede også en mobil ransomware under navnet Slocker, der potentielt kan forhindre adgang til telefonen og dens filer gennem kryptering mod opkrævning af løsepenge.

Del denne