Home » Mobiltelefon » Smartphones driver snart halvdelen af verdens internettrafik
Smartphones driver snart halvdelen af verdens internettrafik

Smartphones driver snart halvdelen af verdens internettrafik

Share

44 pct. af verdens internettrafik vil i 2022 foregå via smartphones, hvilket er mere end en fordobling i forhold til 2017. Samtidig vil antallet af mobile enheder stige fra 8,6 til 12,3 milliarder. Det viser en ny rapport fra Cisco, der undersøger global internettrafik fra 2017 til 2022

Den første smartphone blev solgt i sommeren 2007, og siden da har smartphonen gået sin sejrsgang i hele verden. I dag ejer de fleste danskere en smartphone, der bliver brugt til stort set alt; at købe biografbilletter, se tv-serier og skrive e-mails. Og smartphonen kommer til at fylde endnu mere, end den gør i dag.

Det viser en ny global undersøgelse fra Cisco, der blandt andet konkluderer, at internetaktivitet på smartphones vil gå fra at udgøre 18 pct. i 2017 til 44 pct. i 2022. Det er mere end en fordobling, hvilket ifølge Henrik Stær, teknisk direktør i Cisco Danmark, forklares således:

”Smartphonen er for mange en integreret del af deres hverdag, og den trend vil kun blive forstærket. Vores rapport forudsiger en markant vækst i internetbrug fra smartphones, idet flere og flere tjenester og opgaver vil blive håndteret fra mobile enheder i de kommende år. ”

Se også:  Samsung Galaxy S20 FE [TEST]: Et fantastisk godt mobilkøb

En af årsagerne til den øgede trafik fra smartphones skyldes 5G’s indtog på markedet. Ifølge undersøgelsen vil flere end 433 millioner enheder benytte 5G i år 2022. Derudover vil omkring 12 pct. af den globale mobiltrafik komme til at foregå via 5G.

Flere smartphones kræver bedre sikkerhed

Den voldsomme vækst i brug af smartphones vil stille endnu større krav til måden, virksomheder og organisationer håndterer deres it-sikkerhed på. Dette gælder både ift. kryptering og nødvendigheden af at overvåge smartphone-trafik fremfor den enkelte enhed.

”Vi forventer, at endnu flere arbejdsopgaver løses mobilt i 2022. Det gælder samarbejde på tværs af kontorer, deling af dokumenter og brug af nye tjenester med adgang til forretningskritiske data. Det stiller større krav til brug af kryptering, ligesom det understreger vigtigheden af at overvåge trafikken i ens netværk og ikke kun forsøge at beskytte de enkelte enheder, for så vil man altid være et skridt bagefter,” udtaler Henrik Stær.

Se også:  Motorola Moto G 5G Plus [TEST]: 5G og fire kameraer på discount
5 forudsigelser om smartphones i 2022:

I Ciscos VNI-rapport kan man se, hvilken indflydelse brugere, enheder og digitale trends har på den globale internettrafik over en femårig periode fra 2017 til 2022. Herunder er nogle af mest iøjnefaldende forudsigelser fra rapporten, der handler om smartphones:

• Smartphones vil sluge næsten halvdelen af nettet: I 2022 vil smartphones stå for 44 pct. af al internettrafik.

• Internet på mobilnetværk: I 2022 vil 20 pct. af al internettrafik køre over mobilnetværk.

• Smartphones overhaler PC’er: Internettrafik på smartphones vil overstige internettrafik på PC’er i 2022, hvor PC’er vil stå for 19 pct. i forhold til smartphones andel på 44 pct.

• Antallet af mobile enheder eksploderer: I 2022 vil der være 12,3 milliarder mobile enheder i verden, hvoraf 422 millioner af disse vil have adgang til 5G.

• 5G kommer på banen: 5G-enheder vil udgøre over 3 pct. af verdens samlede mobile enheder og forbindelser i 2022.


TAGS
Internet
smartphone

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S