Home » Mobiltelefon » Smartphone i en klasse for sig
Smartphone i en klasse for sig

Smartphone i en klasse for sig

Share

Xperia Z3 lægger sig på flere punkter foran konkurrenterne. Når det kommer til kamerakvalitet, batterilevetid og design er Sony-mobilen i sin helt egen liga

Med Xperia Z-serien har Sony indtaget en særlig position på mobilmarkedet. For den, der ønsker vandtæt design, avanceret kamera og lang batterilevetid, er det svært at komme uden om Sonys smartphones. Med den nye Xperia Z3 holder Sony fast i kerne-dyderne og forbedrer der, hvor de allerede gør det godt.

Raffineret og robust

Grundlæggende ligner Xperia Z3 sine forgængere, men der er alligevel finpudset lidt på designet. Mobilen er både tyndere og lettere, og siderne er blevet mere afrundede. Det gør, at den har et flot harmonisk look og føles behagelig at holde på. Man føler virkelig, at der er tale om en smartphone i den eksklusive klasse.

Mobilen er IP68-certificeret. Det betyder, at den modstår støv og kan klare en ordentlig dukkert uden at tage skade. Med et vejr som det danske, hvor en uventet regnbyge ellers hurtigt kan tage livet af en mobil, er det en fordel.

Sejlivet batteri

Skærmstørrelsen er 5,2” og opløsningen full HD (1080 p). Skærmen er lysstærk og leverer et flot billede med en enestående dybde. Selv udenfor i sollys står den rigtig godt.

Se også:  Sonys vilde elbil rammer gaderne i år

En Snapdragon 801 quad core-processor på 2,5 Ghz og 3 GB ram sikrer en ydelse, der er helt oppe blandt de bedste af konkurrenterne. Oplevelsen ved at navigere gennem menuer og skifte frem og tilbage mellem apps er helt flydende.

Batterilevetiden er samtidig optimeret. Vi fik uden problemer to dages levetid, selv ved flittig musikstreaming, internet-surf og foto – og det endda uden at anvende stamina-strømsparefunktionen, som forlænger batteritiden yderligere. Det er ret imponerende, og mere end vi har oplevet på andre smartphones.

Enestående kamera

Kameraet er måske Xperia Z-mobilernes stærkeste kort. På Z3’eren er kvaliteten blevet endnu bedre, om end de justeringer, der er sket, kan synes små. I praksis er det dog noget, der ses.

Ligesom tidligere modeller er kameraet baseret på en Exmor RS-sensor med 20,7 MP-opløsning. Objektivet er imidlertid opgraderet med en større vidvinkel på 25 mm, hvilket gør, at du får mere med i billedet.

Samtidig er det muligt at opnå ISO-værdier op til 12.800. Det betyder, at billederne bliver velbelyste selv under ringe lysforhold. Sålededes lykkedes det os at få fine billeder i situationer, hvor vi før har set rigtige kameraer kæmpe med at få et ordentligt skud i kassen. Det kræver dog, at man selv giver sig tid til at pille lidt ved indstillingerne, for Auto-funktionen finder ikke altid de optimale indstillinger.

Se også:  OnePlus 7T [TEST]: Fuld fart for hver en krone

Med muligheden for at skyde video i 4K er Sony samtidig så langt fremme, når det gælder filmoptagelse, at de færreste kan følge med. Men når vi almindelige brugere om et par år får købt det første 4K-tv, vil vi garanteret sætte pris på denne egenskab.

Gennemført opgradering

Det er diskrete opgraderinger, der er foretaget på Sonys nye mobil. Tilsammen gør forbedringerne i design, hastighed, batterilevetid og kamera dog, at man mærker et væsentligt løft i kvaliteten. Xperia Z3 er således ubetinget den bedste Sony-mobil til dato.

Sammen med Xperia Z3 sendes lillebroren Xperia Z3 Compact på gaden. Den har en mindre skærm på 4,6” og men mange af de samme egenskaber. Vi anmelder mobilen i Alt om DATA 15/2014, som er på gaden d. 9. oktober.


Xperia Z3
  • Batterilevetid
  • Skærm
  • Ydelse
  • Features
  • Pris
4.5

Alt om DATA siger

Med Xperia Z3 viser Sony tydeligere end nogensinde, at de kan noget med mobiler. Design, kamera og batterilevetid er i klasse for sig, mens skærmkvalitet og hastighed er blandt de bedste i forhold til konkurrenterne.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
smartphone
Sony
Xperia

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S