Home » Styresystem » Sådan bruger du opgavevisning i Windows 10
Sådan bruger du opgavevisning i Windows 10

Sådan bruger du opgavevisning i Windows 10

Share

I Windows 10 kan du oprette flere Skriveborde, have forskellige programmer på dem og skifte mellem dem med funktionen Opgavevisning

Opgavevisning var en af de store nyskabelser i Windows 10. Med denne funktion kan du ikke blot skifte mellem programmer, men også mellem flere virtuelle Skrive-borde. Med de ekstra Skriveborde kan du have forskellige arbejds-områder til forskellige typer af programmer. Måske har du et Skrivebord til din e-mail og chatprogram på jobbet og et andet til dine Office-programmer.

Du kan også udnytte Opgave-visning til at skifte mellem programmer. Hvis du har hørt om denne funktion før, skyldes det, at du også i tidligere versioner af Windows har kunnet skifte nemt mellem programmer. Men Microsoft har haft det med at ændre måden, det fungerer på, i hvert nyt system. Du kan stadig bruge tasterne Alt + Tab til at skifte mellem programmer, men det virker kun på det Skrivebord, du aktuelt er på.

Åbn program-visning
Ikonet for Opgave-visning sidder på Proceslinjen mellem søgefelt og programikonerne.

Skift program
Med Opgavevisning kan du se alle dine programmer. Klik på et af dem for at skifte til det vindue.

Se også:  Guide: 6 smarte måder at bruge Word på

Træk til nyt skrivebord
Du kan trække og slippe åbne vinduer mellem dine forskellige, åbne Skriveborde. Her er vi ved at flytte et browservindue.

Flere områder
Alle dine Skriveborde vises her i bunden af Opgavevisningsskærmen. Rør med musen, og du kan lukke Skrivebordet på X-ikonet.

Tilføj skrivebord
Du kan tilføje et virtuelt Skrivebord ved at klikke på dette X-ikon.

Ordknuser

Apps
En forkortelse for applikationer. Der findes to slags apps i Windows 10. Store-apps kommer fra Windows 10’s indbyggede app-
butik, mens Skrivebords-apps (også kaldet programmer) er traditionelle softwareprogrammer – for eksempel Microsoft Word eller browseren Google Chrome.

Proceslinje
Proceslinjen er den ”bjælke”, du finder i bunden af skærmen. Den fandtes også i tidligere versioner af Windows, men har nu ekstra funktion som Opgavevisning, Handlingscenter og søgefelt.

Virtuelt Skrivebord
Et virtuelt Skrivebord eksisterer uden for dit normale skærmområde. Det er ethvert område, som ikke er dit hoved-Skrivebord.

Datatid TechLifes bedste tip
Når du bruger tasterne Alt + Tab kan du skifte mellem alle åbne vinduer ved at flytte markeringen med piletasterne.

1 Skift eller luk
Opgavevisning findes som et ikon på Skrivebordet. Det ser ud som tre skærme placeret bag ved hinanden ved siden af søgefeltet i Proceslinjen. Det viser straks alle dine åbne vinduer. Du kan skifte til dem eller føre musen hen over dem og klikke på X-ikonet for at lukke dem.

Se også:  Genialt gratis program giver dig nem kontrol med lyden på din pc

DT03_opgave01

2 Et ekstra skrivebord
Hvis du klikker på det store plusikon nederst til højre i Opgavevisningsvinduet, bliver et nyt, tomt Skrivebord åbnet. Du kan komme tilbage til det oprindelige Skrivebord ved at klikke på Opgavevisning igen. På den måde har du god adskillelse mellem dine arbejdsområder.

DT03_opgave02

3 Åbning af programmer
Når du åbner programmer, sker det kun på det aktuelle Skrivebord. Programmer og apps kan kun findes på én skærm. Her har vi åbnet Excel på vores tredje Skrivebord. Hvis vi prøver at åbne programmet på det første Skrivebord, bliver vi automatisk sendt hen til det tredje.

DT03_opgave03

4 Mange Skriveborde
Du kan have mange Skriveborde åbne, hvis du vil. Voldsomt mange Skriveborde vil dog blot skabe forvirring. Hvis du vil nedlægge et Skrivebord, skal du blot klikke på X-ikonet. Aktive programmer overføres herefter til dit hoved-Skrivebord.

DT03_opgave04

 


TAGS
Guide
Opgavestyring
Tips og trick
Windows 10

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S