Home » Smart hjem » Smarte termostater [Test]: Styr varmen med din smartphone
Smarte termostater [Test]: Styr varmen med din smartphone

Smarte termostater [Test]: Styr varmen med din smartphone

Share

Smarte radiatortermostater gør ikke bare styringen af varmen derhjemme nemmere. De kan også spare dig betydelige summer i dit årlige forbrug. Men der er flere spillere på markedet. Hvilken skal du investere i?

D u har sikkert allerede udskiftet de gamle pærer med nye intelligente Wi-Fi-pærer, din musik kører trådløst over multi-rumsanlægget, og rengøringen klares selvfølgelig af en robotstøvsuger. Så hvad er næste skridt for at gøre dit hjem endnu smartere?

En oplagt ting at kaste sig over er opvarmningen. Ved at udskifte de gamle termostater med smarte netopkoblede termostater kan du ikke bare automatisere og fjernstyre varmen i dit hjem, du kan også spare en del i det årlige forbrug.

Fænomenet er ikke helt nyt. Danfoss var ude med smarte termostater for nogle år tilbage, men de blev ikke en stor succes. Den danske energi-gigant har imidlertid arbejdet videre på produktet. Det nye Danfoss-system får således her lov at dyste mod NetAtmo, som ellers mest er kendt for vejrstationer, samt Tado, en ret ny spiller, som først for ganske nylig er blevet tilgængelig på det danske marked.

Se også:  Ambi Climate Mini [miniTEST]: Mobil kontrol af mange varmepumper
Forskel på termostater

Lad det være sagt med det samme. Der er ikke nogen skjult blikenslager gemt i undertegnede. Det fik denne test understreget med nærmest pinlig klarhed. Der burde ikke være mange ben i at udskifte en termostat, men opgaven viste sig overraskende besværlig.

Sagen er, at der er forskel på termostater. Mange danske hjem har RA-termostater. Det gjaldt også den lejlighed, vi testede produkterne i. Men der findes også andre typer. Danfoss sælger derfor forskellige versioner af termostaterne tilpasset hver enkelt type. Tado og NetAtmo sælger blot én version, hvortil der medfølger adaptere, så termostaterne kan tilpasses de forskellige typer.

Inden du begynder at sætte termostaterne på, skal du lige have koblet systemet på dit netværk, så du har forbindelse via din smartphone.
Det kræver, at du slutter en hub til dit internet. Hos Tado skal der sluttes en lille dongle i din router, hos NetAtmo er der tale om et relæ og hos Danfoss et panel, der kobles trådløst til dit internet. Når det er gjort, kan du begynde at koble de enkelte termostater på systemet.

Se også:  ”Europa bliver ikke CO2-neutral før vi får styr på boligopvarmningen”

Det gik legende med Tado og NetAtmo. Her føres du igennem hele opsætningen trin for trin via mobil-appen. Med Danfoss var det en anden sag. En del af opsætningen sker via mobilen, en del sker via panelet. Panelet gik dog i baglås under første forsøg, så vi sad fast i processen et stykke tid. Til sidst måtte vi genstarte fuldstændig.

Selvom det touchstyrede panel giver dedikeret kontrol af dine termostater, havde vi hellere været foruden. Det er ikke særlig kønt eller velkonstrueret, og i sidste ende komplicerer det sagerne mere, end det gavner.

TAGS
danfoss
netatmo
Tado
termostat

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S