Home » Mobiltelefon » Billige smartphones [TEST]: Er de billige mobiler gode nok?
Billige smartphones [TEST]: Er de billige mobiler gode nok?

Billige smartphones [TEST]: Er de billige mobiler gode nok?

Share

Er der grund til at betale mere end 2.000 kroner for en smartphone? Vi tester tre billige mobiler. De byder på stærke kvaliteter, men også mærkbare kompromisser

Topmobilerne bliver vildere og vildere, mens priserne samtidig bliver højere. De har dog forlængst passeret grænsen for, hvad en almindelig bruger “har behov for”.

Buede skærme, 4K-opløsning og dobbelte kameraer er luksus, som de fleste fint kan undvære i deres daqglige brug af mobilen. Men får du så det, du skal bruge, i de billigere mellemklasse-mobiler.

Som det oftest er tilfældet med mobiler af denne klasse, er de tre smartphones i testen i grundlæggende træk nedbarberede versioner af producenternes topmobiler. Design, software og eventuelt andre features er komplet eller i mere eller mindre skrabet form nedarvet fra de dyrere modeller.

Godt design

Huawei P10 Lite er således ikke overraskende en mindre luksuriøs udgave af Huaweis seneste topmobil P10, mens Sony Xperia XA og Samsung Galaxy A3 er i familie, om end mere perifært, med de dyrere Xperia X- og Galaxy S-modeller.

Designet er der ikke sparet på, i hvert fald ikke når det gælder P10 og Galaxy A3. De er skabt i smukt afrundet design med aluminium på siderne og kurvet glas foran og bagpå. Samsung er endda IP68-certificeret, så den kan tåle en tur under vand.

Se også:  Nu kommer Android 10 til ældre Huawei-mobiler

Xperia XA1 har også metal i siderne, men plast på bagsiden og er enormt modtagelig for ridser, der sætter sig i form af tydelige hvide streger på den sorte overflade.

Sony har imidlertid været bedre end de to andre producenter til at presse skærmen helt ud i kanterne. Til gengæld er der rigtig meget spildplads i toppen og bunden, så mobilen får et lidt spøjst aflangt look. De to andre er mere almindeligt proportioneret.

Såvel Xperia XA1 og Galaxy A3 er forsynet med en USB-indgang af den nye Type-C, mens Hua-weis mobil skuffende nok kører med den gamle microUSB-indgang.

Til gengæld har P10 Lite finger-aftrykslæser, og det samme gælder Galaxy A3. Men du må undvære den på Xperia XA1, hvor du må logge ind på “gammeldags” vis, med pinkode, mønster eller password.

Forskel i skærmkvalitet

Skærmstørrelsen varierer fra 4,7″ hos Samsung, 5″ hos Sony og 5,2″ hos Huawei. Størrelsesforskellen mellem Samsung og Huawei er til at føle på, så hvilken mobil, der vil være den rette for dig, det afhænger af, hvilken skærmstørrelse du er tilpas med. Galaxy A3 er umiddelbart det oplagte valg for iPhone-brugeren, der vil skifte til en Android, mens Sonys og Huaweis mobiler ligger mere i tråd med den størrelse, vi kender fra de Android-baserede topmobiler.

Se også:  Huawei kan nu handle med Microsoft igen

Der er brugt forskellig skærmteknologi, så billedkvaliteten varierer også derefter. Huaweis skærm er mere lysstærk end de to andre og den eneste af de tre i full HD. Den er en anelse kold i farverne, men står skarpt og rent og tager prisen som den bedste skærm i testen. De to andre er HD, men mærkeligt nok falder den lavere opløsning mest i øjnene på den lille Samsung-skærm, der fremstår en smule grumset og uklar, sammenlignet med de to andre.

Farverne er desuden en smule overdrevne, og man aner misfarvning ved ekstreme betragtningsvinkler. Så selvom den lidt blege og lysfattige Sony-skærm heller ikke ligefrem imponerer, er den at foretrække, når de to stilles over for hinanden. Et plus til Galaxy A3 er imidlertid, at der er tale om en allways-on-skærm, som, selvom den er slukket, kan vise dig ur, notifikationer og meget andet.

TAGS
Galaxy
Huawei
p10
Samsung
smartphone
Sony
Xperia

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S