Home » Smart hjem » Smarte kaffemaskiner [STORTEST]: Nu bliver din kaffe smart
Smarte kaffemaskiner [STORTEST]: Nu bliver din kaffe smart

Smarte kaffemaskiner [STORTEST]: Nu bliver din kaffe smart

Share

Kan en smart kaffemaskine opfylde drømmen om friskbrygget morgenkaffe, som står klar, uden du skal løfte en finger for det? Vi testede tre smarte kaffemaskiner

Helt almindelige dagligting har fået nyt liv takket være trådløs teknologi, apps og smartphones. Det gælder ikke mindst kaffemaskinen, som nu tager sine første spæde skridt mod en tilværelse som medlem af det intelligente hjem. Men har den smarte teknologi overhovedet noget at gøre i en kaffemaskine?

Her tester vi tre kaffemaskiner, og succeskriteriet er, om de kan lave en kop friskbrygget kaffe om morgenen – eller meget gerne flere – uden du skal røre en finger for det. Det må være lidt af et drømmescenarie for de fleste kaffedrikkere. Men et scenarie, der viser sig vanskeligere at opfylde end forventet.

Den dyreste brygger bedst

De tre kaffemaskiner er vidt forskellige typer. Smart Coffee er en ”almindelig” filterkaffemaskine, dog med en kværn til bønner, så man kan vælge, om man vil bruge formalet kaffe eller hele bønner. De to andre, Nespresso Prodigio og De’Longhi PrimaDonna, er espresso-baserede maskiner, den ene til kapsler, den anden til bønner. Et helt afgørende valg du som det allerførste må træffe – inden du begynder at spekulere i apps og smarte funktioner – er, hvilken type du er til.

Nespresso har fået hug, fordi de bidrager til miljøskadeligt emballagespild, binder dig til et begrænset udvalg af kapsler (som dog er vokset en del efter det blev tilladt for alle, at producere kapsler til maskinerne), og fordi man efter nogens mening, ganske simpelt ikke får så god en kop kaffe, som hvis man bruger tid og kærlighed på at lave den helt fra bunden.

Det hele kan der sådan set være noget om, men ikke desto mindre får du dog en helt hæderlig kop kaffe fra kapslerne; og det på stort set ingen tid og med et minimum af besvær. Netop det kan afgøre, om man rent faktisk når at få en kop, inden man skal ud af døren om morgenen.

Filterkaffe er en kategori for sig, og er man glad for denne type, så laver Smart Coffee en glimrende kande. Som det viste sig i løbet af testen, så har filterkaffe også visse fordele, når det gælder smart kaffebrygning.

Prisen for den bedste kop kaffe går dog til PrimaDonna

Det skulle også være mærkeligt andet, når maskinen koster fem gange mere end den næstdyreste i testen. Her får du en espresso, næsten som fra hånden af en garvet italiensk barista, med rig mulighed for at få den helt rette blanding af kaffe og mælk.

TAGS
de'longhi primadonna
Nespresso Prodigio
Smart kaffemaskine
Smarte kaffemaskiner
Smarter coffee

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S