Home » Smart hjem » Smart teknologi bekæmper din pollenallergi
Smart teknologi bekæmper din pollenallergi

Smart teknologi bekæmper din pollenallergi

Share

Den milde vinter, gør at allergisæsonen formenlig starter tidligere i år. Intelligente termostater fra tado° sparer ikke kun energi, men holder også øje med luftkvalitet og pollenforurening i dit hjem

Grundet den milde vinter, vi har haft, kan vi forvente at allergisæsonen starter lidt tidligere i år, og det medfører som sædvanligt en række udfordringer for de berørte allergikere. Hvis det ikke er muligt at slippe helt væk fra det, der udløser allergien, så er det nødvendigt at etablere nogle gode vaner, der kan minimere generne.

Forebygger allergi

Med de intelligente termostater fra tado° kan du ikke alene spare energi og dermed penge, men du har faktisk også mulighed for at holde øje med luftkvalitet og pollenforurening, der hvor du bor.

Du kan dermed selv få indflydelse på, at luften i dit hjem bliver sundere, mere åndbar, og at mængden af allergener i luften kontrolleres bedre.

Bekæmper forurening

Løsningen fra tado° giver mulighed for at få indblik i den aktuelle koncentration af de seks vigtigste forurenende stoffer i udendørsluften: fine og indhalerbare partikler, ozon, nitrogenoxid, kulilte og svovldioxid. Høje koncentrationer af disse forurenende stoffer i luften over en længere periode kan have negative effekter på dit helbred. Den samlede luftkvalitet vises i bunden af dette kort.

Se også:  ”Europa bliver ikke CO2-neutral før vi får styr på boligopvarmningen”

Jo højere tallet er, jo bedre er den udendørs luftkvalitet. Så en høj værdi betyder, at det er et godt tidspunkt at lufte ud i dine værelser, og en lav værdi betyder, at det er bedst at holde dine vinduer lukkede.

Forudser pollenniveauet

Dette kort viser polleniveauet for dagen og pollenprognosen for de næste to dage. Personer med allergi kan se polleniveauet for græs, urter og træer i deres nærområde.

Nogle tip til at bekæmpe allergi og forbedre luftkvaliteten i dit hjem:

– Støvkontrol. Støv kan være lige så irriterende som pollen. Derfor er det vigtigt at foretage en grundig rengøring i hjemmet om foråret. Pak eventuelle tæpper væk og skift sengelinned hver uge (efter at have vasket det med varmt vand for at fjerne de resterende mider).

– Skift filtre i dit klimaanlæg. Foråret er det perfekte tidspunkt at udføre vedligeholdelse på din aircondition eller varmepumpe, fordi støv og pollen elsker at bo der. Rengør dem ofte og nyd en ideel temperatur derhjemme uden at bekymre dig om pollen, der kommer ind gennem åbne vinduer.

– Vær forsigtig, når du åbner vinduerne! Når det gælder vinduer, er det vigtigt at holde dem lukket for at undgå allergener inde i huset. Det tilrådes at ventilere huset om morgenen, når koncentrationen af pollen i luften er lavest. De smarte termostater fra tado° har en funktion, der gør, at der automatisk bliver skruet ned for varmen, hvis et vindue er åbent. Dette sparer dig for penge og energi.

Se også:  Ecovacs Deebot Ozmo T8 AIVI [TEST]: Robotstøvsugeren går udenom dit rod

– Vær opmærksom på, hvad der foregår udenfor. Foråret er den bedste tid på året at gå en tur i haven eller i skoven. Det er dog nødvendigt at tjekke pollenniveauerne og niveauet af forurening og så vælge det bedste tidspunkt at gå på.

– Skab det perfekte indeklima. At få den bedste temperatur og det bedste miljø i dit hjem vil hjælpe med at reducere allergisymptomer. Og niveauet for luftfugtighed spiller en afgørende rolle her. Det optimale luftfugtighedsniveau er mellem 40 og 60%, hvilket kan opnås ved at fylde en beholder med salt, når luftfugtigheden er for høj eller ved at indrettet hjemmet med planter, når luften er for tør. Nye teknologier, såsom smarte termostater, kan også være nyttige i disse tilfælde, da de hjælper med at kontrollere det indendørs luftfugtighedsniveau.


TAGS
smart hjem
Tado
termostat

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S